Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

De ce trebuie ca GRIG să iasă bine în sondaje? Pentru ca Bulacu să ajungă parlamentar!

Foto: arhiva Vocea ValciiGrig Crăciunescu şi-a văzut visul cu ochii. În sfârşit, în dreptul numelui său va apărea şi titulatura de candidat PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea. Deşi, mai toată lumea ştie că Grig este aruncat în bătălia electorală ca şi un candidat perdant din start, acesta a luat lucrurile foarte în serios, spre deliciului unora dintre colegii săi, care-şi dau coate şi-şi spun: „Uită-te şi la Grig săracul. Se vede pe cai mari!”

Recent, Grig Crăciunescu a fost desemnat de către organizaţia municipală, în forurile sale de conducere, drept candidat al PNL pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. Liberalii au mai decis că este nevoie de încă un sondaj de opinie, însă de această dată Grig va fi sondat ca şi candidat. Nu-i problemă, chiar şi aşa nu credem că Grig cel Viteaz ar putea obţine un procent alcătuit din 2 cifre.

Sondajul cu pricina trebuie să se desfăşoare în luna februarie, însă, sursele noastre liberale ne-au informat că acesta încă nu a fost demarat. De ce este acest sondaj extrem de important şi de ce Grig Crcăiunescu încă nu a fost validat ca şi candidat în forurile judeţene ale PNL.

Iată două întrebări esenţiale despre mersul lucrurilor la PNL Vâlcea, precum şi despre viitoarea carieră politică a lui Grig Crăciunescu. În sondajul care urmează să se realizeze, pentru a rămâne candidat, grig are nevoie să obţină jumătate + 1 din scorul PNL la Vâlcea, adică undeva peste 15 procente. „Cum în primul sondaj, Grig a avut vreo 5 procente, cât oare va putea Monceanu să-l umfle pe Grig ca să obţină peste 15%”, s-a întrebat un liberal hâtru, care s-a jurat că Grig nu are cum să obţină un asemenea scor.

În condiţiile în care Grig nu sare pârleazul de 15%, cine credeţi că va fi candidatul? Co-preşedintele PNL Vâlcea, Romulus Bulacu, nu va mai avea scăpare, chiar dacă domnia sa îşi doreşte un fotoliu de parlamentar. În mod cert, conducerea centrală a partidului va impune ca cei doi co-preşedinţi să-şi asume câte o bătălie politică. Cum Buican deja este desemnat la judeţ, cine mai rămâne pentru municipiu? Romulus Bulacu, care în aceste condiţii, s-ar putea să-l reeevalueze serios pe fostul său coleg, Romeo Rădulescu, care vrea să candideze la Primărie, dar nu are partid.

De altfel, această idee a fost exprimată şi public de consilierul local liberal Gheorghe Ioniţă, care, cu siguranţă, nu va mai prinde un loc eligibil pe viitoarea listă de consilieri.

„În acest moment, PNL are o singură propunere pentru primărie, în persoana domnului Grig Crăciunescu. Domnia sa trebuie să obţină în sondaj jumătate plus unu din voturile partidului. Nu este o sarcină uşoară. Eu sper totuşi că, încălecând pe calul lui Făt Frumos, va reuşi să obţină acest procent, deşi sunt multe rezerve.

Dacă nu va exista această creştere, există fie varianta de fugă pe care centrul o impune, ca unul dintre cei doi co-preşedinţi de la judeţ să preia această sarcină sau – de ce nu? – să mai sondăm o dată în rândul membrilor de partid şi al simpatizanţilor. Nu se pune problema că nu avem oameni valoroşi în partid. Problema e că nu avem oameni dispuşi să candideze pentru primărie, pentru că sunt pregătiţi profesional, vor să-şi continue carierele. Domnul Bulacu este una dintre variante”, a explicat Gheorghe Ioniţă.