Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SCANDAL LA PNL VÂLCEA! Mărul discordiei este sondajul de opinie

Sondajul de opinie comandat de PNL Vâlcea pentru măsurarea șanselor liberalilor înscriși în competiția internă pentru pozițiile pe liste la Camera Deputaților și Senat a declanșat un scandal monstru. Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, îi cere socoteală directorului de la AB Research, Ana Bulai, firma care a realizat sondajul, somând pe aceasta să clarifice public dacă s-au scurs informații către presă despre rezultatele sondajului, ținândcont de faptul că miercuri, 21 septembrie 2016, cercetarea sociologică s-a încheiat.

După apariția în presă a unor informații pe surse, despre anumite procente, Biroul de Presă al PNL Vâlcea a emis un comunicat de presă, care tulbură și mai mult apele în jurul acestui sondaj de opinie, ce contează 40% în media generală pentru fiecare dintre candidați.

”În urma apariţiei în mass-media vâlceană a unor materiale care prezintă informaţii şi date atribuite în mod eronat ca aparţinând cercetării sociologice comandate de către PNL Vâlcea firmei AB Research Grup, dorim să facem următoarele precizări:

1. Astăzi, 21 septembrie 2016, am transmis doamnei director Ana Bulai de la SC AB Research Grup SRL o adresă prin care îi solicităm să clarifice public informaţiile din materialele de presă menţionate.

2. În cadrul contractului de prestări servicii dintre PNL Vâlcea şi SC AB Research Grup SRL privind realizarea unei cercetări sociologice există o clauză de confidenţialitate ce prevede că “prestatorul este obligat să protejeze toate secretele de know-how” ale cercetării sociologice.

3. În aşteptarea clarificărilor de la firma prestatoare, care vor trebui să confirme sau să ne infirme o eventuală încălcare a condiţiilor contractuale de confidenţialitate, PNL Vâlcea consideră informaţiile prezentate în mass-media vâlceană ca fiind false.

4. Toţi participanţii din cadrul competiţiei interne pentru desemnarea candidaţilor PNL, pentru alegerile parlamentare, vor putea studia în amănunt rezultatele sondajului de opinie, iar comisia de monitorizare va avea sarcina de a calcula punctajele obţinute de fiecare dintre competitor.

5. Dorim să menţionăm că datele din sondajul de opinie comandat de către PNL Vâlcea sunt pentru uz intern şi vor fi dezbătute în forurile statutare ale PNL. O eventuală prezentare a acestor date în presă se va realize după discutarea acestor aspecte în cadrul forurilor de conducere a PNL Vâlcea.

6. Ne exprimăm dezamăgirea că o parte din mijloacele de presă sunt folosite în scop politic de adversarii PNL Vâlcea, considerăm reprobabile acţiunile de a publica materiale de presă care conţin informaţii false şi neverificate şi ne rezervăm dreptul legal de a acţiona în instanţă persoanele care se fac vinovate de publicarea unor informaţii false cu scopul de a discredita Partidul Naţional Liberal şi pe reprezentanţii acestuia”, se arată în comunicatul de presă.