Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SCANDAL la PNL: BUICAN îl destituie pe Bogdan Popescu! ACUZAȚII GRAVE ale liderului de la municipiu

Zilele acestea, asistăm la o execuție politică a singurei conduceri PNL din municipiu care a avut rezultate pozitive la ultimele alegeri europarlamentare din data de 26 mai 2019. Ascunzându-se sub pretextul că la nivel național s-a luat decizia de a dizolva organizațiile care au obținut sub 25%, Cristian Buican l-a executat pe Bogdan Popescu, fără drept de apel, scăpând astfel de un rival din interiorul partidului.

Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea a declarat că decizia BPJ a vizat birourile organizațiilor care, la alegerile europarlamentare au obținut sub 25%. La propunerea sa, toți membri BPJ au votat fără excepție. Deși majoritatea membrilor BJP știu că decizia de a-l destitui pe Bogdan Popescu nu e altceva decât o execuție politică, nimeni nu a avut curajul de a-i spune lui Buican că măcar se impune o analiză a rezultatelor alegerilor. Mai mult, decizia de dizolvare a Biroului Politic Local al PNL Râmnicu Vâlcea și cea de destituire a lui Bogdan Popescu cu doar câteva luni înainte de o nouă campanile electorală vor conduce probabil la un scor electoral dezastruos pentru Iohannis în Râmnicu Vâlcea.

Destituit la doar 6 luni după ce a preluat conducerea interimară a organizației, Bogdan Popescu consider că opoziția reală la administrația Gutău – PSD este, de fapt, motivul acestei decizii controversate.
”La propunerea lui C.Buican, Biroul Politic Județean al PNL Vâlcea a luat hotărârea de a mă demite din funcția de Președinte al PNL Râmnicu Vâlcea și de a dizolva Biroul Politic local cu motivarea „rezultate slabe la alegerile europarlamentare”. În fapt, Organizația PNL Râmnicu Vâlcea în mandatul meu de 6 luni ca Președinte a obținut un procent de 22,5 % (10150 vot.) din voturile râmnicenilor, însemnând cu aprox. 500 de voturi mai puțin decât PSD + M.Gutău ca primar în funcție. Istoricul din anul 2004 și până la acestă dată arată faptul că, în Râmnic, INDIFERENT DE NATURA ALEGERILOR, PNL nu a oținut vreodată mai mult de 5600 de voturi. Ca o comparație, la ultimele alegeri europarlamentare, PNL Râmnicu Vâlcea a obținut 10,2 %. Așadar, am convingerea că nu rezultatul este motivul acestei acțiuni, ci cu totul altul. În mandatul meu de prim vicepreședinte și Președinte, PNL Râmnicu Vâlcea a făcut OPOZIȚIE REALĂ administrației GUTĂU – PSD ridicând, pe rând, probleme cu privire la majorarea nejustificată a taxelor și impozitelor, introducerea altor taxe mascate prin instituții subordonate Primăriei, desființării liceelor tehnologice în scopuri imobiliare, achiziționării fostei clădiri SOCOM, împrumuturile contractate de primarul Gutău Mircia, constituirea dubioasă a Bugetului Primăriei, lipsa de transparență în cheltuirea banilor publici etc. Afară de pozițiile mele publice cu privire la administrația Gutău-PSD, nu a existat și nu există alte atitudini din interiorul PNL Vâlcea în acestă direcție. Aș vrea să cred că acțiunile PNL Râmnicu Vâlcea de OPOZIȚIE REALĂ nu au determinat distrugerea acestei Organizații. La fel, este de neconceput pentru mine ca în interiorul PNL să existe servitori executanți ai lui Gutău. Din punctul meu de vedere, lucrurile nu vor rămâne așa. Voi continua să lupt pentru cauza acestei Organizații cât voi putea de tare. Îi asigur pe toți susținătorii PNL Râmnicu Vâlcea și pe toți membrii PNL că NU VOI PACTIZA VREODATĂ CU PERSOANE TRANSPARTINICE SAU SLUGI INTERESATE ALE UNOR HOȚI, INDIFERENT DE CONSECINȚE ! De ce a fost obstrucționată opoziția față de administrația Gutău și de ce s-a vrut desființarea unei organizații în care au fost cooptați din ce în ce mai mulți tineri … ? Cu siguranță vom afla împreună la timpul potrivit ! Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine și în echipa mea ! NOI NU V-AM TRĂDAT !”, susține Bogdan Popescu.