Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMEO înlăturat, LOVIN calmat și BUICAN marginalizat! Conducerea CJ Vâlcea va arăta astfel: Costi Rădulescu, președinte, Adrian Bușu și Valer Tudor, vicepreședinți

Negocierile din subteranele politicii vâlcene dau ca sigură o înțelegere între PSD, ALDE și PER pentru stabilirea unei majorități confortabile în Consiliul Județean Vâlcea. Chiar dacă președintele ALDE Vâlcea, veteranul Dumitru Lovin, se umflă în pene și spune că ei acceptă doar postul de președinte, orice altceva fiind exclus, acesta va fi calmat repede, că doar atunci când vulturii se ceartă, ciorile trebuie să tacă. Dacă se încăpățânează să nu înțeleagă, este posibil să-l vedem pe Ion Nicolae Dințișor vicepreședinte! Doamne apără și păzește… Mulți au încredere în Adrian Bușu, care este un politician ce înțelege atunci când trebuie să faci un compromis.

Rezolvată fiind problema ALDE, mai rămâne problema PER, dar și aici s-a găsit o soluție. Chiar dacă Mircia Gutău este un om de cuvânt, despre care se știe că își păstrează înțelegerile, din păcate, nici el nu are cum să mai ajute PNL-ul, care a fost deja marginalizat. Să admitem, prin absurd că s-ar crea o alianță PNL – PER la CJ Vâlcea și CL Râmnicu Vâlcea. Păi la județ ar fi 16 consilieri, iar majoritatea este de 17, iar la municipiu ar fi 12, ceea ce înseamnă o majoritate simplă, nu trei treimi, adică 16 voturi, cum Mircia Gutău are nevoie pentru a-și promova marile proiecte pentru municipiul Râmnicu Vâlcea.

Și ar mai fi o chestiune: PSD este decis să-l dea la o parte pe Romeo Rădulescu, ceea ce lui Mircia Gutău îi pică ca o mănușă, după ce toată campania electorală Romeo și ai lui l-au înjurat peste tot.

Iată câteva motive de bun simț pentru care alianța PSD – ALDE – PER poate deveni funcțională la Vâlcea. Însă, încurcate sunt căile Domnului, iar în politică NEVER say NEVER!