Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Emilian Frâncu poate ajunge din nou după gratii

A încălcat condiţiile suspendării.

O nouă faptă de abuz în serviciu planează asupra primarului Emilian Frâncu, după ce a semnat o autorizaţie de construcţie, fără a avea toate documentele legale. Concret, pentru construcţia unei biserici în cartierul ANL din Rm. Vâlcea a fost eliberat certificatul de urbanism una dintre condiţii fiind aceea ca parohia respectivă să aibă acordul notarial al tuturor locatarilor direct afectaţi. Primarul Emilian Frâncu a eliberat autorizaţia fără a exista acest acord notarial.
Primarul Emilian Frâncu poate ajunge din nou după gratii
În baza autorizaţiei, parohia a început să construiască biserica, care se află la o distanţă de 3 metri faţă de unul dintre blocuri. Nemulţumiţi, o parte dintre locatarii din cartierul ANL au blocat în data de 8 noiembrie a.c. lucrările de construcţie a bisericii. Locatarii le-au solicitat constructorilor să le arate documentele ce permit începerea lucrărilor, însă aceştia au fost că se află la preotul paroh. Oamenii sunt nemulţumiţi că această biserică va fi ridicată la o distanţă de trei metri de unul dintre blocuri. Preotul paroh Gabriel Robescu nu a catadicsit să vină la faţa locului, constructorii fiind nevoiţi să stopeze lucrarea.

Viceprimarul Ion Gigi Matei susţine că certificatul de urbanism a fost eliberat cu specificaţia clară de a lua acordul notarial. „În certificatul de urbanism din luna mai, i-am cerut preotului că este necesar pentru a demara lucrarea de obţinerea unui tabel cu semnături individuale, tabel legiferat prin notar, semnături prin care locatarii din blocurile ANL să-şi dea acordul cu privire la respectiva construcţie. Ştiu că aceasta este ridicată foarte aproape de unul din blocuri şi au fost discuţii chiar cu privire la montarea clopotului. Am să mă interesez să văd dacă există autorizaţia de construcţie”, a declarat Ion Gigi Matei.