Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PNL crede că a tras lozul câştigător pentru Primăria Râmnicu Vâlcea! VEZI CINE este candidatul

Deşi până acum, în spaţiul public, se discuta de existenţa unei înţelegeri între Cristian Buican şi Mircia Gutău pentru primăria Râmnicu Vâlcea, chiar dacă Gutău nu mai este candidatul PNL, iată că liberalii caută soluţii pentru candidatură, cu care să iasă cel puţin onorabil din această bătălie electorală.

Surse liberale bine informate dau ca sigură candidatură directorului de la APAVIL, Cristian Jianu, la Primăria Râmnicu Vâlcea din partea PNL Vâlcea. Deocamdată, negocierile sunt în faza incipientă şi s-au purtat discuţii în acest sens. Din câteva concluzii trase de sociologi de renume reiese faptul că o persoană, care conduce o societate cu mulţi angajaţi, ca şi Cristian Jianu, ar avea şanse să obţină cel puţin 30%.

În aceste zile, în Râmnicu Vâlcea, se desfăşoară un sondaj de opinie, cu aceeaşi candidaţi de la PNL Vâlcea, printre care amintim viceprimarul Eduard Vârlan şi consilierii locali Mihai Persu şi Grig Crăciunescu. Noutatea constă îmn faptul că în sondaj au fost introduşi şi Cristian Jianu.

Soluţia salvatoare pentru liberali

Cristian Jianu este director la APAVIL din noiembrie 2010, după ce ACVARIM şi APAVIL au format o singură societate de distribuţie de apă. Crearea acestui unic furnizor prin fuziunea celor două societăţi care distribuiau apă rece în judeţ a dat posibilitatea atragerii a 100 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru realizarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canal din judeţ. Din aceşti bani, aproximativ 18 milioane de euro vor reveni Râmnicului, restul fiind destinat celorlalte localităţi membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apă Vâlcea”.

În această perioadă, Cristian Jianu s-a dovedit o persoană responsabilă, capabilă să ia decizii grele în momente şi mai grele pentru societate, ieşind în evidenţă ca un om de cuvânt şi care îşi respectă promisiunile.

Interesant este faptul că, la un moment dat, Jianu a intrat în conflict cu liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, însă se pare că între timp au îngropat securea războiului.