Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

Pesediştii din Vâlcea de-abia aşteaptă să-l voteze pe Dragnea

Foto: Vocea ValciiAproape 600.000 de buletine de vot au fost tipărite şi trimise în toate judeţele, pentru ca PSD să-şi aleagă liderii care, pentru următorii 4 ani, vor conduce partidul. Buletinele de vot care vor fi folosite la scrutinul din 11 octombrie pentru alegerea preşedintelui Partidului Social Democrat, urmând ca Congresul de la Bucureşti să aibă loc în data de 18 octombrie. Anunţul a fost făcut de singurul candidat pentru preşedinţia PSD, Liviu Dragnea, la Iaşi, acolo unde are loc congresul judeţean.

„Buletinele de vot au fost deja tipărite și trimise în județe. Este vorba de 530.840 de membri, la care se adaugă 10 la sută buletine de vot, pentru siguranță, ca la orice alegeri. Sunt așteptați să voteze toți membrii de partid. Membrii de partid care nu sunt în localitatea lor nu pot vota decât dacă au la ei o adeverință eliberată de președintele organizației județene din care face parte, adeverință care va rămâne lipită pe lista suplimentară respectivă”, a precizat Liviu Dragnea.

Buletinele de vot au ajuns şi la Vâlcea

La Vâlcea, pesediştii s-au organizat deja şi se aşteaptă ca alegerea liderului de la centru să se desfăşoare fără incidente. Responsabil de organizarea acestui scrutin este preşedintele executiv al PSD Vâlcea, George Mihăilescu.

„PSD are la Vâlcea structuri puternice, iar preşedinţii de organizaţii au intrat deja în procedurile de stabilire a secţiilor de votare şi anunţarea pesediştilor din localităţile respective pentru a se prezenta duminică, 11 octombrie la scrutinul intern.

Am primit deja buletinele de vot, iar George Mihăilescu, cel pe care l-am desemnat preşedinte al comisiei electorale, va lua toate măsurile, împreună cu ceilalţi membri ai comisiei, astfel încât acestea să ajungă în localităţi. De asemenea, vicepreşedinţii, membri ai Biroului Permanent au luat deja primele măsuri de sprijin în zonele de care răspund.

Aşadar, pesediştii se vor prezenta duminica viitoare la vot în condiţii optime.

Am discutat şi cu preşedintele organizaţiei municipale, Ion Gigi Matei şi în cursul zilei de luni, cei de la municipiu vor stabili locaţiile pentru secţiile de votare din Râmnicu Vâlcea.

O altă chestiune importantă, pe care o vom stabili tot săptămâna viitoare, este lista cu cei 93 de colegi, care vor fi delegaţi la Congresul PSD din 18 octombrie de la Bucureşti. De altfel, am dispus măsuri clare de întocmire a unui comunicat succint legat de procedura de vot de duminica viitoare”, ne-a declarat preşedintele PSD, Constantin Rădulescu.