Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Acţiuni ample în Vâlcea în domeniul silvic

Zeci de poliţişti şi de specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea au luat cu asalt cinci localităţi din judeţul Vâlcea, ei „vânându-i” pe cei ce taie sau transportă ilegal lemne. Astfel, în localităţile Călimăneşti, Brezoi, Roeşti, Livezi şi Ioneşti au avut loc acţiuni de amploare, oamenii legii reuşind să captureze aproximativ 45 de m.c. de material lemnos. Mai mult, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale aplicate conform Legii nr. 171/2010, în valoare de 20.000 lei.

„Astfel, în urma verificării documentelor aparţinând unei societăţi comerciale sediul în com. Popeşti, jud. Vâlcea, au fost constatate încălcări ale prevederilor art. 19 alin. 1 lit. a din Legea nr. 171/2010 (expedierea sau transportul materialelor lemnoase fără provenienţă legală n.r.), motiv pentru care societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, fiind dispusă, de asemenea, confiscarea valorică a cantităţii de 22.00 mc material lemnos, în valoare de 2.249,22 lei.

Totodată, pe D.N. 64 , pe raza com. Ioneşti, jud. Vâlcea, a fost depistat I. Gheorghe, de 43 ani, din com. Grojdibodu, jud. Olt, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 5,44 m.c. lemn foc, speciile gorun şi carpen, pentru care a prezentat aviz de însoţire a cărui valabilitate era expirată.

S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, fiind dispusă şi confiscarea cantităţii de material lemnos ce a fost predată organelor silvice în vederea valorificării” – susţin poliţiştii din Vâlcea, într-un comunicat de presă.