Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Noi contre între Rădulescu şi Veţeleanu

Vechea prietenie din perioada „Gutău” rămâne numai o amintire

A fost o perioadă în care Romeo Rădulescu şi Eusebiu Veţeleanu erau buni prieteni. Ambii erau viceprimari în timpul „domniei” de la Primăria Râmnicului a lui Mircia Gutău. „Lanţul de iubire” s-a rupt la scurt timp după condamnarea fostului primar în dosarul de corupţie. Înainte să se predea autorităţilor pentru ispăşirea pedepsei, Gutău i-a chemat pe Veţeleanu şi Rădulescu şi le-a cerut să se decidă cine va candida pentru postul de primar la alegerile anticipate. Rădulescu a acceptat şi a câştigat apoi alegerile. La puţin timp, însă, cei doi s-au certat la cuţite, Eusebiu Veţeleanu plecând într-un final la UNPR, partid pentru care a candidat la alegerile locale trecute pentru funcţia de primar, lucru pe care l-a făcut şi Rădulescu. Ambii au pierdut, însă, câştig de cauză având liberalul Emilian Frâncu.

„Să nu vină viceprimar, e de muncă, să stea acolo unde e”

Romeo Rădulescu a comentat sec posibilitatea de schimbare a viceprimarului Edi Vârlan cu încă pepededistul Iulian Voicu sau uneperistul Eusebiu Veţeleanu: „Fără să clipesc optez pentru Voicu. Ce să caute Sebi Veţeleanu din nou în funcţia de viceprimar? La primărie e de muncă, să stea acolo unde e, că e mai bine. Am înţeles că e consilier pe la CET Govora, să stea acolo. Am mai spus-o şi o repet, cât timp a fost viceprimar nu făcea nimic, nu-i place munca. Nu-l cunosc foarte bine pe Iulian Voicu, dar poate vrea să muncească, să facă ceva.”

„Romeo nu s-a maturizat nici acum. El vorbeşte de muncă?”

În replică, Eusebiu Veţeleanu îl atacă şi el pe fostul coleg de la PDL: „Din când în când Romeo Rădulescu îşi aminteşte de mine şi pune vechea placă. Nici acum, după doi ani, nu s-a maturizat. El vorbeşte de muncă? Îi amintesc perioada 2008-2010 când eram viceprimari. În fiecare săptămână pleca la Bucureşti să facă nu ştiu ce cursuri, voia să intre în diplomaţie. Cel puţin două zile pe săptămână Romeo era plecat, cursurile nu se ţineau la final de săptămână. Şi Mircia Gutău se întreba ce face de tot îşi lua tălpăşiţa. Şi, reţineţi, niciodată nu îşi lua concediu, el figura ca fiind la muncă. Să nu o mai lungim, îl sfătuiesc pe Romeo Rădulescu să îşi ţină gura şi să se maturizeze.” Altfel, Veţeleanu spune că încă nu îşi face planuri pentru o eventuală campanie electorală şi că nu crede că vor fi alegeri anticipate pentru funcţia de primar al Râmnicului: „E prematur să mă gândesc la aşa ceva. În opinia mea nu se vor organiza alegeri anticipate, indiferent de decizia în procesul primarului Frâncu. Cred că oricum vor fi alegeri la termen şi până atunci mai e cale lungă”.