Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto aktual24.ro

Mișcarea Populară a devenit partid

foto aktual24.roMișcarea Populară, condusă de fostul președinte Traian Băsescu a fost înregistrată în registrul partidelor politice, în urma deciziei Tribunalului București de a-i acorda personalitate politică.

„Acordă personalitate juridică, dispune înregistrarea formațiunii politice Mișcarea Populară în registrul partidelor politice ținut la Tribunalul București. Cu drept de apel”, se arată în decizia instanței.

Cei 4 membri fondatori ai partidului, Traian Băsescu, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu și Dorel Onaca, au depus cererea de înregistrare în data de 2 noiembrie a.c.

Amintim că în data de 24 octombrie, Traian Băsescu a fost ales președinte al formațiunii, cu ocazia congresului de înființare a formațiunii politice Mișcarea Populară. În poziția de președinte executiv a fost ales Eugen Tomac, vicepreședinți Cristian Diaconescu și Siegfried Mureșan, iar secretar general, Dorel Onaca.

Traian Băsescu s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară pe data de 9 octombrie, pentru ca apoi tot el să propună schimbarea denumirii partidului în „Mișcarea Populară”.