Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SRI nu l-a informat pe Traian Băsescu despre legăturile fratelui preşedintelui cu clanul Bercea

Marţi, 24 iunie 2014, şeful SRI, George Maior, a lămurit problema informării lui Traian Băsescu despre legăturile pe care fratele preşedintelui le avea cu clanul Bercea. Aşadar, şeful SRI a declarat că lui Traian Băsescu i-a fost înaintată, în octombrie 2009, o informare privind activitățile clanului Bercea, însă în acea informare nu era specificat nimic despre legăturile dintre Sandu Anghel și Mircea Băsescu.

Conform lui George Maior, în perioada 2001- 2012, la nivelul SRI s-au desfăşurat 8 acţiuni informativ-operative referitoare la activităţile de criminalitate organizată ale clanului Bercea, iar Traian Băsescu a fost informat doar în legătură cu probleme care ţin de securitatea naţională şi nu despre fratele său. „Nu a conţinut acea informaţie referitoare la raportul, relaţia lui Bercea cu fratele domniei sale. Preşedintele, în declaraţia de ieri, a avut dreptate când a spus că serviciile de informaţii nu au abordat această chestiune într-o informare separată” – a spus directorul SRI.

Serviciile au descoperit că gruparea Bercea percepea taxe de protecţie în diferite judeţe şi controla, direct sau prin interpuşi, operaţiuni de evaziune fiscală.