Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MIRCIA GUTĂU conduce detaşat în sondajul liberalilor

Febra alegerilor locale a cuprins toate partidele din Vâlcea, politicienii pregătindu-şi terenul pentru scrutinul ce va veni în 2016. Informaţii aflate pe surse dau ca cert faptul că în această săptămână o să fie lansat la apă de către liberali un sondaj de opinie care să stabilească pe cine se va miza la Primăria Râmnicului şi la Consiliul Judeţean în cazul unor alegeri anticipate. Pentru postul de primar numele incluse sunt: Gigi Matei, actualul primar interimar, Romeo Rădulescu (deputat PLR), Dan Niţu (senator PNL), Grigore Crăciunescu (consilier municipal PNL), Eduard Vârlan (viceprimar), Anuţa Handolescu (fost prefect), Eusebiu Veţeleanu (consilier municipal independent), Marian Mirea (preşedinte PMP Vâlcea), Ion Nuică (preşedinte PRM), Remus Grigorescu (consilier judeţean PSD) şi Mircia Gutău (fost primar al Râmnicului).
Deja, sondajul este în plină desfăşurare, acesta fiind realizat de un institut de sondare a opiniei publice de la Bucureşti, CBS. Sondajul se realizează pe 1.100 de repondenţi, la domiciliu, cu pas statistic din 5 în 5 şi cuprinde toate secţiile de votare din Râmnicu Vâlcea.
Pe surse am aflat că deşi încă sondajul nu este încheiat, cel mai bine se situează fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău, care în urma deciziei definitive şi irevocabile a Tribunalului Turnu Severin va putea candida la orice funcţie publică ar dori începând cu data de 24 martie 2015, dată la care expiră toate interdicţiile lui Gutău cu privire la posibilitatea de a candida şi a fi ales într-o funcţie publică. Foarte aproape este urmat de Gigi Matei şi Romeo Rădulescu. Bătălia pentru primăria Râmnicului va fi una extrem de dură, dacă ţinem cont că în cursă vor intra actualul primar PSD, Ion Gigi Matei şi doi foşti primari, Mircia Gutău şi Romeo Rădulescu.
În ceea ce îi priveşte pe cei doi din urmă, trebuie să spunem că deputatul Cristian Buican este într-o situaţie ingrată, aflându-se între ciocan şi nicovală. Este foarte interesant cum va gestiona Buican relaţia tensionată dintre cei doi, ţinând cont de faptul că are nevoie în Parlament de votul lui Rădulescu, dar trebuie să respecte şi gentleman agreement-ul pe care l-a încheiat cu Gutău.

La judeţ, sondajul încă nu a început

De partea cealaltă, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, respondenţii vor avea de ales între Cristian Buican (deputat PNL), Dan Mazilu (deputat UNPR), Constantin Rotaru (preşedinte PAS), Adrian Buşu (consilier judeţean PSD), Romulus Bulacu (vicepreşedinte Consiliul Judeţean, PNL), Laurenţiu Coca (senator PSD) şi Constantin Rădulescu (deputat, preşedinte PSD Vâlcea).
Copreşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, admite că sondajul ar putea să se realizeze, dar că el nu este asumat de conducerea liberală: „La nivelul organizaţiei judeţene a PNL nu am comandat acest sondaj. Nici nu cred că îşi are rost din moment ce şansele să se organizeze alegeri parţiale sunt minime. Nu este exclus ca o sondare să fie făcută de anumite persoane din PNL, e treaba lor. Normal că vom face sondaje de opinie, când o să fie cazul.”

Cu toate acestea, sondajul se va face în perioada imediat următoare, iar unele chestionare au fost distribuite deja.

La o primă vedere putem spune doar că numele senatorului Niţu este greşit trecut la Primăriei, deoarece acesta este interesat de Consiliul Judeţean, iar candidaţii de la PSD introduşi în sondaj (Bușu, Coca) mai mult ca sigur că nu vor fi candidaţii oficiali ai PSD, care cu siguranţă îşi va face propriul sondaj de opinie. Deşi concluziile sunt premature, se poate spune că singurul din sondaj care ar putea să-i pună probleme lui Buican este liderul UNPR Vâlcea, deputatul Constantin Mazilu.