Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mesajul deputatului Eugen Neaţă cu ocazia Zilelor Imnului Naţional

Deputatul Eugen Neaţă a participat la manifestările pregătite de către primărie cu ocazia Zilelor Imnului Naţional. Acesta l-a felicitat pe edil pentru organizarea exemplară a acestei sărbători de mare însemnătate pentru râmniceni!

”La 29 iulie 1848, în Zăvoiul Râmnicului, lângă „Fântâna lui Turbatu”, în faţa unei numeroase asistențe locale, după ce s-a citit şi s-a depus jurământul pe noua Constituţie, un cor de tineri paşoptişti condus de Anton Pann, a cântat pentru prima dată versurile scrise de Andrei Mureșanu din poezia „Deşteaptă-te, romane!”.

Intonarea acestui cântec, care acum este Imnul Naţional al României, a fost interzisă în perioada comunistă, considerându-se că o redeşteptare naţională este o uneltire împotriva Statului Român, şi implicit a partidului stat. Stema ţării, drapelul şi imnul naţional sunt simboluri care reflectă identitatea unui popor.

Suntem datori să apărăm şi să preţuim valorile naţionale ale poporului nostru.

În anul 1998, deputatul Acsinte Gaspar propune două iniţiative legislativă devenite Lege:

Legea nr. 96 din 20 mai 1998 prin care ziua de 26 iunie a fost proclamată „Ziua Drapelului Naţional”; Legea nr. 99 din 26 mai 1998 prin care ziua de 29 iulie a fost proclamatată „Ziua Imnului Naţional al României – Deşteaptă-te, romane!”.

Domnul primar Mircia Gutău, a pregătit cu ocazia acestei sărbători un program complex, plin de activităţii cultural-artistice, evenimente sportive şi spectacole cu artişti renumiţi.

Un bun administrator, un om gospodar, aproape de oameni, acesta este primarul municipiului Râmnicu Vâlcea!

Îl felicit pentru organizarea exemplară a manifestărilor, cât şi pentru munca depusă zi de zi pentru comunitatea ce o reprezintă!

La mulţi ani, Imnului naţional!

La mulţi ani, vâlceni!

La mulţi ani, România!” se arată în mesajul deputatului Eugen Neaţă.