Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Marii ÎNVINŞI de la PSD: Buşu şi Grigorescu!

Finalul neaşteptat al conferinţei judeţene de alegeri a PSD Vâlcea din data de 7 august a.c. le-a dat unora planurile peste cap. Mulţi pesedişti spuneau la ieşirea de la Centrul de Evenimente şi Expoziţii Sofianu că marii perdanţi ai acestui congres au fost Adrian Buşu şi Remus Grigorescu, care l-au susţinut necondiţionat pe senatorul Laurenţiu Coca, cel care s-a retras din competiţia pentru funcţia de preşedinte.

Deşi cei peste 700 de delegaţi la conferinţă se aşteptau să stea până târziu în noapte pentru a-şi vota favoritul la funcţia de preşedinte, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Cei doi candidaţi au fost invitaţi la negocieri, în spatele uşilor închise, negocieri în urma cărora Constantin Rădulescu a ieşit preşedinte, iar Laurenţiu Coca, secretar executiv.

În momentul în care Laurenţiu Coca şi-a anunţat retragerea din competiţie, stupefacţia a apărut pe chipurile celor mai aprigi susţinători ai săi, iar Remus Grigorescu şi Adrian Buşu chiar au părăsit sala, simţindu-se, probabil, trădaţi de cel căruia i-au făcut campanie în teritoriu.

Ce s-a întâmplat, însă, în spatele uşilor închise, am aflat pe surse, şi sincer ne-a bufnit râsul. Se zice că prima funcţie cerută de Coca ca să renunţe la candidatură a fost cea de preşedinte executiv. Rădulescu i-a replicat că şi-a dat cuvântul celor de la municipiu şi nu şi-l poate lua înapoi, însă dacă se înţelege cu Matei, el nu are nicio problemă.

Matei nu a cedat nici măcar un milimetru, chiar dacă de faţă la negocieri a fost şi Ecaterina Andronescu, venită să-l susţină pe Coca. Abramburica a cam fost şocată de atitudinea dezarmant de sinceră a lui Matei, care le-a spus pe şleau ce avea de zis.

Apoi, Ecaterina Andronescu a propus încă o funcţie de preşedinte executiv, moment în care cei trei, Costi, Coca şi Matei au zâmbit contrariaţi pentru că era nepoliticos să-i radă în faţă unei doamne.

În fine, Constantin Rădulescu i-a propus senatorului Coca funcţia de secretar executiv, lăsată liberă de Dumitru Persu, care a spus de la tribuna conferinţei că el nu mai este interesat să candideze. Şi, spre surprinderea multora, Laurenţiu Coca a acceptat.

Dibăcia politică a lui Coca s-ar fi văzut dacă ar fi acceptat funcţia de secretar pentru unul dintre oamenii din echipa lui, adică pentru Remus Grigorescu, cel căruia, de fapt, îi îşi promisese această funcţie în cazul în care va ieşi câştigător.

Perdanţii Buşu şi Grigorescu şi-au înghiţit eşecul şi au plecat cu coada între picioare. Nu de tot, ci până în spate, la umbră la terasă, pentru a se răcori cu o apă plată. Probabil pentru a-şi linge rănile sau pentru a se regrupa, însă cel mai tonic personaj din rândul susţinătorilor lui Coca a fost Dumitru Lovin.

Noi nu putem fi bănuiţi de afinităţi cu domnul Lovin, ba din contră, însă atitudinea dumnealui relaxată şi chiar făcând haz de necaz este mai de apreciat decât a altora care se ascundeau pe la colţuri. Mai mult, Dumitru Lovin ne-a şi declarat că pentru prima dată a fost şi el numit într-o comisie de numărare a voturilor şi nu a avut ce număra pentru că s-a căzut la mica înţelegere prin vot deschis în sală, nemaiexistând competiţie pentru nicio funcţie din conducerea PSD Vâlcea.