Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Luptă aprigă în PSD pentru un post de consilier judeţean

DECIZII. Criteriile după care liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, se ghidează în elaborarea listei consilierilor judeţeni s-a schimbat radical. Îşi doreşte mai mulţi tineri pe liste, dar şi oameni din mai multe zone ale judeţului, care sunt bine văzuţi şi sunt în stare să aducă multe voturi partidului.  

Liderii PSD Vâlcea încearcă în aceste zile să definitiveze lista consilierilor judeţeni, anunţând că din vechii aleşi vor mai rămâne doar o mică parte. Acest lucru a agitat puţin apele în Organizaţia Judeţeană, mulţi simţindu-şi posturile ameninţate, în timp ce alţii se gudură pe lângă şefi doar – doar vor fi trecuţi pe listă. Cert este că liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, are câteva criterii după care se va ghida în elaborarea listei consilierilor judeţeni social-democraţi. Acesta a avertizat încă de anul trecut că la alegerile locale din vara anului 2012 vor fi alte criterii de selecţie a oamenilor ce vor fi înscrişi pe listele de consilieri locali şi judeţeni. Nemulţumit de prestaţia unor aleşi judeţeni, liderul pesedist a menţionat că vrea alături de el persoane mult mai serioase, care să nu-şi bată joc de munca lui din teritoriu. De asemenea, Ion Cîlea îşi doreşte mai mulţi tineri pe liste, dar şi oameni din zone diferite ale judeţului, care sunt bine văzuţi şi sunt în stare să aducă voturi partidului. „La PSD Vâlcea va fi o nouă viziune asupra modului de stabilire a oamenilor pe liste. Vreau mai mulţi oameni din teritoriu, oameni care să reprezinte anumite zone din judeţul Vâlcea pentru că ei ştiu cel mai bine ce se petrece în acele localităţi. Numai aşa vâlcenii pot fi reprezentaţi mai bine în Consiliul Judeţean. De asemenea, vreau mai mulţi tineri, pentru că trebuie să promovăm tineretul social-democrat care şi-a demonstrat valoarea” – ne-a declarat atunci liderul pesedist vâlcean, Ion Cîlea.

Aşadar, din actualii consilieri judeţeni, se pare că singurii care îşi au postul asigurat, pe locuri eligibile, sunt: Ion Cîlea, Dumitru Persu, Constantin Rădulescu, Victor Marin, Ioana Liţă şi Ion Belciu.

Pe piaţa zvonurilor, din sânul PSD, au fost aruncate informaţii precum că oameni cu o imagine publică bună gen Constantin Vlăduţu, Daniela Oteşanu, Remus Grigorescu se vor regăsi pe lista de consilieri judeţeni a social-democraţilor. Numai că, cei în cauză habar nu au că sunt în vizorul conducerii PSD Vâlcea. Mai mult, unii dintre ei nici nu-şi doresc o asemenea demnitate.

CLAUDIA STANCIU