Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

LOVIN a fost calmat! PSD şi ALDE au bătut palma pentru formarea unei alianţe la nivelul CJ Vâlcea

Aşa cum Vocea Vâlcii a previzionat cu o săptămână de zile în urmă, la Vâlcea, PSD şi ALDE au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte stabilirea unei majorităţi la Consiliul Judeţean Vâlcea. Folosirea sintagmei plastice „Lovin a fost calmat” de către redactorii noştri a avut la bază vechiul proverb românesc care spune că „Nu dai vrabia din mână pe cioara după gard”.

Oricât de înverşunat ar fi Dumitru Lovin pe preşedintele PSD, Constantin Rădulescu, interesul politic trebuie să primeze. ALDE, cu trei mandate de consilieri judeţeni, primeşte un post de vicepreşedinte al CJ Vâlcea, lucru deloc de neglijat.

„Mă bucură faptul că putem discuta cu partenerii noştri din ALDE soluţii pentru relansarea economică şi socială a judeţului Vâlcea”, a declarat preşedintele PSD, Constantin Rădulescu.

Liderul ALDE, Dumitru Lovin, a revenit la sentimente mai bune şi acum consideră că protocolul PSD-ALDE este funcţional la Vâlcea, „PSD având prima opţiune pentru şefia Consiliului Judeţean”.

În ceea ce priveşte PER-ul lui Mircia Gutău şi aici, în mod cert, va prima interesul politic. Un post de vicpreşedinte la CJ Vâlcea şi o majoritatea de trei treimi în Consiliu Local Râmnicu Vâlcea este tot ceea ce-şi doreşte noul primar ales, Mircia Gutău. Cu toate acestea, Gutău rămâne rezervat în declaraţii, spunând că încă nu s-au purtat discuţii concrete.

„Nu am discutat nimic, nu avem până în prezent nicio înţelegere cu nimeni”, a declarat marţi pentru AGERPRES Mircia Gutău, reprezentant al conducerii PER Vâlcea.