Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Monica Macovei: „În multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela”

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidențiale, sustine că a luat decizia de a intra în cursa prezidențială după ce a văzut că niciun candidat de dreapta nu o convinge să îl voteze. Monica Macovei, fost ministru al Justiției, afirmă că vrea ca „toți hoții și corupții care fură din banul public să meargă la închisoare”. Ea se simte apropiată de modelul politic reprezentat de fostul președinte sud-african Nelson Mandela.

„M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu și-a sacrificat principiile niciodată, care și-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil și care a făcut foarte mulți ani de închisoare, s-a sacrificat, și-a sacrificat interesele personale pentru țară. Și mă identific cu toate aceste lucruri”, a declarat Monica Macovei, la Digi24.

La o precedentă emisiune televizată, Monica Macovei spusese că personajul politic favorit este Angela Merkel. Fostul ministru al Justiției spune că Angela Merkel rămâne un model, dar a reflectat ulterior și și-a dat seama că se simte și mai aproape de Nelson Mandela.