Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liberalii şi pesediştii se suportă de dragul referendumului de suspendare a preşedintelui

ÎNTÂLNIRE. Duminică, 15 iulie, în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean a avut loc Delegaţia Permanentă a PNL, unde au fost invitaţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, vicepreşedintele CJ, Dumitru Persu, precum şi senatorul PSD, Laurenţiu Coca. În principiu, s-au discutat chestiuni legate de organizarea referendumului pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, dar, se aude, au existat şi câteva negocieri pentru posturile de directori ai deconcentratelor, deşi nici liberalii şi nici pesediştii nu vor să recunoască acest lucru.

Zarvă mare duminică după-amiaza la Consiliul Judeţean Vâlcea. Politicieni de marcă ai PNL s-au vânzolit preţ de câteva zeci de minute în faţa instituţiei, după care, alungaţi de canicula de afară au intrat dezbătând preţ de mai multe ore pe marginea organizării referendumului pentru suspendarea preşedintelui României, Traian Băsescu. Considerând că obţinerea unui prezenţe foarte mare la urnele de votare a vâlcenilor este unul dintre cele mai importante targeturi politice ale momentului, useliştii şi-au propus să facă tot posibilul să obţină un scor de 60%, gândind, ca de obicei, fantezist.

Animaţi de dorinţa de suspendare a lui Traian Băsescu, liberalii şi pesediştii le-au transmis, am aflat pe surse, celor prezenţi la Delegaţia Permanentă a PNL, că în cazul în care nu reuşesc să aducă la urne cât mai mulţi alegători care să spună „DA” pentru suspendarea şefului statului, „e de rău”, sintagmă al cărei înţeles nu am reuşit să-l pătrundem, totuşi, pe deplin.

Tot la gura târgului se vorbeşte că dacă tot s-au întâlnit şi cu pesediştii, liberalii şi-ar fi dorit să discute cu colegii lor de alianţă şi chestiuni legate de negocierea posturilor pentru deconcentrate. Nu ştim, deocamdată, dacă această intenţie s-a şi concretizat, însă este posibil ca liderii PSD şi PNL să fi purtat, totuşi, câteva tratative în acest sens, mai ales că ocazia de a se întâlni în această formulă nu se iveşte prea des. „Am discutat despre constituirea unor echipe locale de campanie comune USL, precum şi a altor formaţiuni politice şi civice pentru secţiile de votare. În urma discuţiilor, ne-am propus şi un target de 70% pentru votarea de „DA” a referendumului şi sperăm într-o prezenţă la urne de 60%. De asemenea, vom organiza o serie întreagă de evenimente şi de întâlniri cu cei care susţin ideea de referendum. Trebuie spus că ceea ce ne dorim cel mai mult este ca oamenii să vină la vot şi să voteze aşa cum le dictează conştiinţa. În fond, asta contează cel mai mult, prezenţa la vot”, ne-a declarat liberalul Victor Popescu.

Întâlniri de complezenţă

Prezenţa reprezentanţilor PSD la Delegaţia Permanentă a PNL Vâlcea, în pionierat, nu face absolut nicio brânză pentru că cele două grupări politice nu sunt animate de seriozitate sau de vreo mare prietenie politică, ci doar de una conjuncturală, de teama arestărilor unor membri importanţi de-ai lor pentru că, acum, după alianţa discretă făcută de pesedişti cu UNPR, liberalii au conştientizat că vor fi trădaţi de aliaţii lor. Drept urmare, la un anumit nivel, se duc tratative între PNL, PDL şi Iniţiativa de Centru Dreapta a lui MRU, pentru constituirea unei drepte curate, după modelul CDR din anii ’90.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU