Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

LIBERALII din Vâlcea îşi BAT JOC de banii judeţului

Încercările disperate ale consilierilor liberali, din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, de a pierde fondurile repartizate pe unităţi administrativ – teritoriale pentru repararea drumurilor judeţene se dovedesc a fi pline de succes. Pe lângă faptul că liderul PNL, Cristian Buican, îşi face în continuare jocurile politice în Consiliul Judeţean şi împarte banul public după bunu-i plac, el nici măcar nu ştie să o facă cu cap.

La ultima şedinţă a CJ Vâlcea, liberalii au venit, ca şi în cea anterioare, cu o altă propunere pentru împărţirea celor 11.592 mii lei, defalcaţi din taxa pe valoarea adăugată, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale. Ideea este că hotărârea pe care tot ei, alături de consilierii pedelişti şi independenţi, au aprobat-o în şedinţa din luna octombrie 2014 este încă valabilă, ea fiind contestată în instanţă de prefectul de Vâlcea pe motiv de nelegalitate. Aşadar, consilierii liberali ar fi trebuit ca, înainte de a vota noul proiect de hotărâre, să revoce primul proiect.

Numai că, avându-l în frunte pe vicepreşedintele marionetă Bogdan Pistol, care mai mult s-a bâlbâit decât a vorbit, aceştia au votat prima dată proiectul propus în şedinţa de azi, 28 noiembrie 2014, iar, ulterior, acesta şi-a amintit şi de faptul că acel proiect anterior trebuie revocat. Degeaba s-a chinuit Pistol să vorbească într-un microfon şi să propună el revocarea proiectului, pentru că în acel moment majoritatea consilierilor plecaseră din sală. Rămâne de văzut dacă acea bâlbâială de vot a lui Pistol va fi luată în considerare, dacă va fi consemnată în procesul-verbal al şedinţei sau dacă va fi contestată de social-democraţi. În aceste condiţii, cea mai probabilă variantă este aceea că banii pentru drumuri sunt ca şi pierduţi.

Oricum, lupta din Consiliul Judeţean Vâlcea devine acerbă, însă este total în defavoarea cetăţenilor acestui judeţ.