Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Nicolae a fost, oficial, dat afară din PP-DD

EXCLUDRE. După cum vă informam şi în numerele trecute, Ion Nicolae, pe numele său de scenă şi „Dintele de Aur” a fost dat afară din PP-DD. Zilele trecute, conducerea judeţeană a partidului a susţinut o conferinţă de presă pentru a anunţa această decizie. Eugen Mihalache, preşedintele interimar al partidului, a precizat că unul dintre motivele care au stat la baza acestei hotărâri este acela că Nicolae nu a depus listele cu observatori pentru alegerile local. Şeful PP-DD a mai spus că există posibilitatea ca şi Teodor Trancă să fie exclus din partid datorită problemelor de imagine pe care le are.

Ion Nicolae este unul dintre cei mai mari biciclişti politici din câţi cunoaştem. Până acum, omul a trecut pe la PRM, PUR, PNL şi UNPR şi, în fine, PP-DD, formaţiune politică care l-a scos pe tuşă, de curând. În urma deciziei de excludere din PP, „Dintele de Aur” a rămas fără fotoliul de consilier judeţean. Cu toate că ziarul nostru anunţase de mai multă vreme că pepedediştii vâlceni pregătesc îndepărtarea sa din partid, Nicolae a refuzat să dea crezare acestor informaţii, susţinând că are pile mari la conducerea centrală a PP şi nu poate fi trimis atât de uşor la plimbare.   „Ion Nicolae a făcut multe greşeli, care, din punctul nostru de vedere sunt de neiertat. În primul rând, nu a vrut să depună listele cu observatori în secţiile de votare, zice că i le-a dat cuiva care le-a rătăcit, a luat din sediul partidului, din raţiuni pe care numai el le cunoaşte, unitatea centrală pe care era stocată baza de date a partidului şi, în fine, a încercat, în permanenţă, să-şi rezolve problemele de ordin personal, care au adus atingere imaginii partidului. Mai trebuie spus că a fost schimbat de la şefia organizaţiei de tineret şi fiul său, Decebal Nicolae. A încercat el să se ducă şi la Bucureşti, să se plângă lui Dan Diaconescu că a fost «persecutat», dar nu l-a primit nimeni”, ne-a declarat Eugen Mihalache, preşedintele interimar al PP-DD.

Trebuie spus că Biroul de Coordonare al PP a decis excluderea lui Nicolae în data de 13 august 2012, iar hotărârea este semnată de şase membri ai acestui organism de conducere al partidului.

Trancă, aut din PP-DD?

În ultima perioadă, circulă tot mai des informaţia că există posibilitatea ca şi Teodor Trancă să fie dat afară din partid, datorită relaţiilor de prietenie, foarte strânse, pe care le are cu Ion Nicolae, dar şi a celor de imagine, cunoscut fiind faptul că acesta este judecat într-un dosar de corupţie. „Este o posibilitate şi excluderea lui Teodor Trancă din partid. Deocamdată, se analizează activitatea. Nu numai activitatea dar şi diferite probleme cu justiţia pe care le are. Să vedem cum se vor concretiza ele. Aşa cum v-am spus, noi vrem un alt început şi, sincer, nu avem nevoie de persoane cu probleme. Nu noi le-am adus. Se pare că este o relaţie a domnului Nicolae, adus de el în partid. Nu prea l-am cunoscut noi prea bine, dar, de principiu, orice e posibil. Cert e că se observă o relaţie mai profundă de prietenie a domnului Trancă cu domnul Nicola”, a mai spus Mihalache.

După ce şi-a încercat norocul la ProDemo candidând la Primăria Râmnicului, Valentin Sanda a revenit la PP-DD primind drept cadou de revenire funcţia de prim-vicepreşedinte la municipiu. El susţine că a plecat din partid datorită faptului că a fost dat afară din PP de nimeni altul decât Ion Nicolae. „M-am întors în locul din care am fost dat afară şi cred că nu pot fi, având în vedere acest aspect, numit un biciclist politic. Sper să aduc înapoi măcar 200 de oameni, care au plecat şi ei din partid odată cu mine. O să mă vedeţi din nou la treabă.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU