Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Marian Lazăr – întrebare către Ministrul Transporturilor și Infrastructuri privind situația măsurilor de restricționare a circulației rutiere la podul situat pe DN 67B, km.119 (sensul Drăgășani – sat Poganu)

ÎNTREBARE
Către: Sorin Mihai GRINDEANU, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii
De la: Ion Marian LAZĂR, deputat USR în circumscripția electorală Vâlcea nr.40

Obiect: Situația măsurilor de restricționare a circulației rutiere la podul situat pe DN 67B, km.119 (sensul Drăgășani – sat Poganu)

Stimate domnule ministru,
Având în vedere prevederile H.G. nr.370/2021, privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu modificările și completările ulterioare, cu autoritatea de care dispuneți, vă adresez rugămintea să îmi comunicați răspunsul la următoarele întrebări:

  1. Care sunt măsurile de restricționare a circulației rutiere instituite la podul situat pe DN 67B, km.119 (sensul Drăgășani – sat Poganu)?
  2. Când a fost construit podul situat pe DN 67B, km.119 (sensul Drăgășani – sat Poganu)?
  3. Când a fost efectuată ultima reabilitare și extindere a podul situat pe DN 67B, km. 119 (sensul Drăgășani – sat Poganu)?
  4. Când a fost lansată ultima licitație pentru reabilitarea și extinderea podul situat pe DN 67B, km.119 (sensul Drăgășani – sat Poganu)?
  5. Se are în vedere construirea unui pod nou care să preia circulația care se desfășoarăpe podul situat pe DN 67B, km.119 (sensul Drăgășani – sat Poganu)?
  6. Când a fost demarată ultima licitație pentru construirea unui pod nou care să preia circulația care se desfășoară pe podul situat pe DN67B, km.119 (sensul Drăgășani – sat Poganu) și care sunt sursele de finanțare ale investiției?
  7. A fost elaborat un proiect tehnic pentru construirea unui pod nou care să preia circulația care se desfășoară pe podul situat pe DN67 B, km.119 (sensul Drăgășani – sat Poganu) și care sunt sursele de finanțare alocate?
  8. Când se estimează realizarea unei expertize tehnice pentru a se determina dacă circulația rutieră pe podul situat pe DN 67B, km.119, (sensul Drăgășani – sat Poganu) se mai poate desfășura în condiții de siguranță a circulației?
  9. În situația în care expertiza tehnică va indica faptul că circulația rutieră pe podul situat pe DN 67B, km.119 (sensul Drăgășani – sat Poganu) nu se mai poate desfășura în condiții de siguranță, se are în vedere instalarea unui pod provizoriu de pontoane în proximitatea actualului pod?
  10. Care este stadiul lucrărilor de consolidare și reabilitare la DN 67B (Pitești – Drăgășani – Scoarța) ?
    Aștept răspuns oral și în scris,
    Deputat Ion – Marian LAZĂR