Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ION CÎLEA: „Nu vreau ca Elena Udrea să mă ia părtaş la pusul poalelor în cap”

Preşedintele CJ, Ion Cîlea, e supărat nevoie mare pe celebra blondă, acum prezidenţiabilă, Elena Udrea, care a postat pe o pagină de socializare că liderul PSD Vâlcea ar vota cu ea la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. „Nici n-a început campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, că Elena Udrea, ca o vajnică amazoancă de Pleşcoi, a ieşit deja la bătaie. Este, până la urmă, treaba ei ce face, cum face şi cu cine face. În niciun caz, însă, nu-i permit să mă atragă între ţaţele din vatra satului şi să mă ia părtaş la pusul poalelor în cap” – susţine Ion Cîlea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ion Cîlea o acuză pe Elena Udrea că nu a achitat lucrările executate în proporţie de 92%, lăsându-l cu beleaua datoriilor pe cap. „Descoperind ea mirajul paginilor de socializare, n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să-mi răstălmăcească nişte cuvinte pe care le-am spus în cadrul unei întâlniri colegiale de partid. Da, am zis că «e jale» pe domeniul schiabil Vidra – Transalpina, dar ştie ea de ce este jale? Pentru că necazurile noastre tocmai de la Elena Udrea au plecat din clipa când ne-a scos proiectul amenajării turistice montane de pe structura programului susţinut cu fonduri europene şi l-a introdus pe investiţii guvernamentale. Dacă ne lăsa să mergem mai departe pe finanţare europeană, astăzi nu am mai fi fost în situaţia dramatică în care ne-a lăsat exministresa Elena Udrea. La plecarea ei din fruntea MDRT, lucrările la investiţia din Munţii Lotrului erau executate în proporţie de 92%. De ce nu le-a plătit atunci şi ne-a lăsat beleaua datoriilor pe cap? La această întrebare evită să ne dea răspuns, dar nu se sfieşte să afirme acum că – o citez: «Preşedintele CJ Vâlcea, PSD-istul Ion Cîlea, ar vota cu mine». Bravo, coană mare! Nu zic mai mult, deoarece, agresivă şi vocală cum este nu s-ar jena să arunce cu lăturile după mine. Că nu degeaba a rostit cu guriţa ei că este o bătăioasă, mai aprigă decât negricioasa Ana Ipătescu din mahalaua tăbăcarilor ori decât Miţa Baston, ploieşteanca aia republicană. A zis: «Voi fi un preşedinte luptător. Eu sunt omul politic care poate duce mai departe steagul pe care Traian Băsescu l-a ridicat în România». La aşa grad înalt de eroism nici măcar înaintaşele sale, precum Mesalina sau apriga Cleopatra, stăpâna peste ţara piramidelor, dar şi peste inima guvernatorului roman, Antonius, n-au cutezat să ajungă” – mai spune Cîlea.

De asemenea, preşedintele CJ Vâlcea mai face aprecieri şi despre cum o cataloghează unii apropiaţi pe Elena Udrea, susţinând că nu este înghiţită în propriul partid. „Cum o caracterizează, însă, apropiaţii săi? Cristian Preda, colegul ei de partid, i-a cerut nici mai mult, nici mai puţin decât demisia din Partidul Mişcarea Populară. Alţi adepţi care-i roiesc prin jur au căzut şi ei în criza de sinceritate. A mărturisit unul: «Privită din afara ţării, candidatura Elenei Udrea ar părea o dovadă de sminteală românească. Nu se poate vorbi în cazul ei despre calităţi morale demne de admiraţie, de un simţ al responsabilităţii». Altul: «Cât priveşte discernământul moral al Elenei Udrea, nici cu busola în mână nu ar fi capabilă să găsească Nordul»” – a încheiat Ion Cîlea. Liderul PSD Vâlcea încheie apoteotic întrebându-se cum ar putea el să voteze o astfel de femeie: „Fie şi numai recitind aprecierile de mai sus, fără a mai ţine seama de dezastrul financiar pe care ni l-a lăsat la Obârşia Lotrului, dar cu care nu pregetă să se laude mereu, aş putea eu oare să acord votul unei astfel de femei?”