Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Interviu la o ceaşcă de cafea: Cosmin Constantinescu crede că Cioacă poate ajunge parlamentar

În ediţia de azi a rubricii, vă invităm să aflaţi rezolvările la patru dintre marile întrebări ale momentului. Fostul viceprimar al Râmnicului, actualul consilier local PDL, Cosmin Constantinescu, ne spune cât se poate de clar ce s-a întâmplat cu Elodia Ghinescu şi de ce Adam şi Eva au vină comună în „scandalul mărului”. De asemenea, dezvăluire în exclusivitate, despre concubinajul dintre doi lideri politici vâlceni.

„Adam şi Eva au culpă comună”

Reporter: Cosmine, nu ştiu dacă ai văzut, este un interviu cu întrebări mai ciudate, mai la băşcălie. De data asta, pentru că se apropie şi Paştele, vreau să fie unul serios 100%. Şi vreau să-mi spui părerea despre patru probleme ale momentului.

Cosmin Constantinescu: Hai să vedem.

Rep.: Să începem cu una la scară mondială. Crezi că Adam e sută la sută vinovat în „scandalul mărului” sau că are şi Eva o vină acolo? Poate l-a ademenit, poate i-a spus că nu se prinde şeful…

C.C.: E culpă comună, eu aşa spun, clar. O să-ţi răspund printr-un banc, o să înţelegi mai bine. După ce doi tineri fac dragoste, el vrea să arate cât de bine a fost şi îi spune „Draga mea, ai fost divină”. Ea îi răspunde imediat: „Ba di vină am fost amândoi, nu numai eu”. Până la urmă e mai bine cum a ieşit. Ce ne făceam fără femei… În ceea ce-l priveşte pe şeful de care ziceai, sunt sigur că sus există un Dumnezeu care ne aduce pe calea cea bună când e cazul.

Rep.: Chiar, tu zici de mai multe ori „Doamne ajută!” sau „Mulţumesc Doamne”?

C.C.: Ca orice păcătos zic de mai multe ori prima variantă. Dar, de la bunica am învăţat ca înainte să mă culc, pe fiecare seară, să îmi fac cruce şi să spun o rugăciune.

„Doamna Elodia, vă caută Cioacă”

Rep.: Hai să rezolvăm şi principala problemă din România. Lămureşte-ne, unde e frate Elodia?

C.C.: Eu cred că Elodia a fost inventată de Dan Diaconescu, ca să ajungă mare şef de partid. Apoi e aşa, dacă Cioacă e vinovat are un psihic de fier, l-am văzut relaxat, l-am văzut zâmbind. Dacă e nevinovat, la cât a fost de hărţuit, la viitoarele alegeri sigur ajunge măcar parlamentar.

Rep.: După ce terminăm interviul, dacă te întâlneşti cu Elodia pe stradă cum reacţionezi?

C.C.: O salut, apoi îi spun că o caută domnul Cioacă şi e disperat.

Rep.: O altă mare dilemă, e vinovat Victor Slav sau Bianca Drăguşanu?

C.C.: Doar Victor Slav. Stimabila doamnă Bianca Drăguşanu nu are nicio vină. Suntem bărbaţi, ni se mai aprind călcâiele după una, alta dar când îţi faci o familie vrei o femeie cu care să împarţi şi binele şi răul, ori cu doamna Bianca poţi împărţi numai binele.

„PSD şi PNL trăiesc în concubinaj”

Rep.: Hai să ajungem şi la Vâlcea. Divorţul anului este între Cristi Buican şi Ion Câlea. Cine a fost de vină, cine pe cine a înşelat?

C.C.: Zici tu că s-au despărţit, eu zic că nu. PNL face parte în continuare din Conducerea Consiliului Judeţean şi a Consiliului Local. Peneliştii au speculat o nişă, probabil e şi vina noastră, poate nu am făcut opoziţie care trebuia. Şi la nivel naţional, în emisiunile tv de exemplu, colegii de la centru au fost eleganţi în exprimare, domnoşi aşa, s-a întâmplat să aplaneze discuţiile, nu să atace. Ca o concluzie, la Vâlcea PNL şi PSD trăiesc în concubinaj, s-au despărţit aşa de ochii lumii, încă se iubesc.

Rep.: Te cheamă Constantinescu, sigur eşti rudă cu fostul preşedinte…

C.C.: Chiar nu am legătură de rudenie cu fostul preşedinte, am întrebat şi eu rudele. Emil Constantinescu a fost un preşedinte care nu a făcut rău României dar mi-l doream mai aprig.

Rep.: Ca tânăr în politică e mai bine să aplici regula „săru mâna şefu, aşa e şefu, ce frumos sunteţi şefu” sau să ai şi păreri?

C.C.: Nu ştiu cum e mai bine dar eu nu sunt un tip comod în partid, mereu îmi spun părerea şi se întâmplă să intru şi în dispute colegiale. Ai văzut şi la ultima vizită a preşedintelui Blaga…

„Ce dacă zice lumea că sunt băsist?”

Rep.: Am văzut. Acum vei fi catalogat ca „băsist”. Chiar, eşti „băsist”?

C.C.: Nu mă deranjează dacă voi fi astfel catalogat, PDL a crescut ca partid graţie preşedintelui Băsescu. Principala lui armă a fost naturaleţea. Mie îmi plac oamenii care discută liber nu cei care citesc un discurs făcut probabil de consilieri. Îmi place omul care îţi spune în faţă ce are de spus, nu care te linguşeşte şi pe la spate te face cu ou şi cu oţet.

Rep.: Chiar, ai avut ocazia să stai la un şpriţ cu Traian Băsescu? Măcar la o cafea?

C.C.: Da, din întâmplare. La o întâlnire cu tinerii PDL, la o cafenea din Cişmigiu. Îl aşteptau toţi pe podium. Nu a vrut să se urce acolo. Eu stădeam pe lateral, sprijinit de o măsuţă. A venit lângă mine, am vorbit minute bune. E ca la televizor, a făcut glume, m-a bătut pe umeri.

Rep.: Hai şi ultima, vrei să-i spui ceva ce nu i-ai spus până acum soţiei? Să citească în ziar?

C.C.: Nu am ce, nu avem secrete. M-am căsătorit la aproape 35 de ani, am făcut tot ce mi-am dorit până la vârsta asta.