Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Începe CIRCUL la liberalii din Vâlcea! Buican a reușit să-i îmbârlige pe toți

Adevărat lider politic, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican şi-a însuşit foarte bine zicala marelui Cezar „divide et impera” şi a creat o competiţie internă la PNL Vâlcea pentru locurile pe listele pentru alegerile parlamentare, astfel încât cei înscrişi în competiţie se vor sfâşia între ei, iar „înţeleptul Buican” îşi va vedea nestingherit de treburi. Nimeni din PNL Vâlcea nu are tupeu în acest moment să-i sufle în ciorbă, deşi a pierdut alegerile locale, aşa că primul loc de pe lista pentru Camera Deputaţilor este ocupat chiar de ele.

În cadrul primei conferinţe de presă după pierderea alegerilor locale, Buican a explicat de ce este nevoie de o competiţie internă. „Această metodologie este complementară prevederilor statutare privind probitatea morală a candidaţilor şi criteriilor de integritate asumate de Partidul Naţional Liberal înaintea alegerilor locale”.

Sondaj de opinie, susţinere din partea primarilor

Data limită pentru cei care vor să se înscrie în competiţia internă de la PNL Vâlcea este 25 august 2016, susţine liderul Cristian Buican. După această dată, începe practic evaluarea celor care doresc un loc de parlamentar pe listele PNL Vâlcea. Astfel, toţi cei înscrişi vor fi supuşi unei evaluări sociologice amănunţite privind încrederea şi notorietatea de care se bucură la nivel judeţean, realizată de o firmă independentă.

„Un cuvânt greu de spus în stabilirea listei PNL Vâlcea pentru Camera Deputaţilor şi Senat vor avea primarii şi preşedinţii de organizaţii locale, care îşi vor exprima preferinţele prin vot secret. Nu în ultimul rând, asupra tuturor candidaţilor, va avea loc o evaluare privind capacitatea administrativă, politică şi electorală, disponibilitatea acestora de implicare şi promovare a doctrinei liberale în judeţul Vâlcea, pregătirea profesională, onestitatea şi capacitatea de exprimare.

Ca şi pondere în stabilirea listei finale ce va fi propusă de PNL Vâlcea spre validare Biroului Politic Naţional, 40% va conta sondajul de opinie, 35% votul primarilor şi preşedinţilor de organizaţii locale şi 25% – evaluarea privind capacitatea administrativă, politică şi electorală a fiecăruia dintre candidaţi, precum şi pregătirea profesională şi prestanţa acestora. De asemenea, fiecare dintre competitori va avea posibilitatea să propună o persoană care să facă parte din Comisia de Monitorizare a acestei competiţii interne”, a mai precizat Cristian Buican.