Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HALAL CANDIDAT: GRIG CRĂCIUNESCU vroia să boicoteze Ziua Unirii la Vâlcea (DOCUMENTE INCENDIARE)

Liberalii de la municipiu sunt decişi, cu orice preţ, să îngroape orice şansă a PNL Râmnicu Vâlcea de a conta în alegerile locale din iunie 2016 pentru Primăria municipiului. Miercuri, 27 ianuarie 2016, Biroul Politic Municipal l-a validat pe consilierul local Grig Crăciunescu drept candidat al PNL pentru Primărie. Crăciunescu a obţinut 36 de voturi, în timp ce viceprimarul Eduard Vîrlan a obţinut 20 de voturi, iar Mihai Persu 5 voturi. Validarea a venit ca urmare a prezentării rezultatelor unui sondaj de opinie, realizat prin telefon, iar cei trei candidaţi au fost foarte apropiaţi, undeva în jurul procentului de 5%.

Gheorghe Ioniţă, singurul liberal cu scaun la cap

O decizie a secretariatului general al PNL Râmnicu Vâlcea a creat vii controverse în rândul liberalilor, care s-au arătat stupefiaţi de faptul că li se interzicea să participe duminică, 24 ianuarie 2016, la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române în faţa Instituţiei Prefectului.

Spre exemplu, consilierul municipal Gheorghe Ioniţă s-a arătat extrem de surprins de mesajul conducerii de la municipiu, fiind pentru prima dată în 26 de ani când liberalilor li se impune o asemenea atitudine.

“Fraţilor, INDIFERENT de cine este VREMELNIC la putere, sărbătorile NAŢIUNII ROMÂNE, FAPTELE înaintaşilor (aceasta printre puţinele fapte inspirate şi MĂREŢE), aparţin poporului şi istoriei lui şi nu PSD, UNPR, PNL sau mai ştiu eu cărui partid.

Mai ieri , unii colegi îmi cereau să dăm jos din sediul vechiului PNL, portretele lui TĂRICEANU şi STOLOJAN din galeria preşedinţilor PNL. Răspunsul meu susţinut de alţi colegi a fost ca şi EI APARŢIN ISTORIEI PNL.

În privinţa boicotului, cred că cei care au luat această neinspirată decizie, TREBUIE fie să REVINĂ asupra ei, fie să se facă PRECIZAREA dacă individual ÎN NUME PERSONAL, putem participa sau NU??????

CE VREM NOI SĂ DEMONSTRĂM CU ACEST BOICOT??????

Rămân în aşteptarea răspunsurilor şi a precizărilor necesare.

Până atunci vă doresc NUMAI BINE şi D-zeu să-i LUMINEZE pe DECIDENŢII (conducătorii noştri)”, le-a explicat consilierul local Gheorghe Ioniţă colegilor săi de la municipiu .

Din păcate, poziţia extrem de corectă a consilierului Ioniţă nu a fost băgată în seamă şi nici nu s-a ţinut cont de ea, pentru că singurul liberal de la municipiu care a participat la manifestări a fost… Gheorghe Ioniţă.

Grig Crăciunescu, instigatorul de serviciu

Suntem curioşi cum vor vota liberalii de la judeţ în această după amiază, candidatura unui liberal, care se gândeşte că absolut toate evenimentele şi manifestările trebuie politizate. Adică Unirea Mică a sărbătorim doar dacă suntem între noi, membrii de partid, nu alături de toţi oficialii, indiferent de coloratura lor politică.

Astfel de personaje sunt oameni politici mici, cu orgolii şi ambiţii mărunte şi nu au ce căuta în prim planul politicii judeţene.

Culmea tupeului, Grig îşi motiva decizia de a nu participa la Ziua Unirii deoarece, vezi Doamne, este el supărat pe prefectul Cornoiu pentru că nu l-a schimbat pe Matei atunci când au vrut liberalii. Faceţi politică, domnule Crăciunescu, sau sunteţi la grădiniţă? Credem că şi un copil de 5 ani ar înţelege că există anumită responsabilităţi pe care nu le poţi ignora, indiferent de cât de antipatic ţi-ar fi un conducător.

Cuvinte precum datorie, responsabilitate, onoare, demnitate ar trebui să fie adânc întipărite în conştiinţa celor care se dau mari lideri politici şi sunt terminaţi să-şi vadă faţa pe afişele lipite pe autobuze sau te miri pe unde.

Din păcate, avem politicienii pe care-i merităm, iar Grig Crăciunescu este unul dintre ei.

„Regret că această decizie a creat multa agitaţie din partea unor colegi, care într-o anumită măsură au şi ei responsabilitatea asumării unor angajamente politice. Acest eveniment este organizat de prefectul judeţului d-nul Cornoiu. Nu este moral şi raţional ca echipa PNL Rm. Vâlcea să-i fie mâine alături la acest eveniment, poate ar fi bine sa faca hora unirii doar el si Matei, sa vada ce inseamna umillinta atunci cind nu esti CORECT . Am incercat prin trei sau patru sedinte sa-l inlocuim pe Matei si Cocos in anul 2015 si de fiecare data prefectul a atacat hotaririle de Consiliu Local in Instanta de Contencios . Prefectul nu respecta nici cea mai elementara regula a democratiei , aceea a majoritatii , vedeti si azi Matei conduce Consiliul Local cu 7 consilieri din 22 , ca asa vrea prefectul sa-l tina in brate.

Faptul ca s-a ajuns in aceasta situatie nu va este straina domnule Ionita , daca la un anumit moment ati fi tinut cont de interesul partidului si nu doar de al dvs. personal atunci cind ati demisionat , sau ati uitat de umilinta la care au fost supusi consilierii liberali si o parte din independeti , cu aportul masmediei locale . Faptul ca Matei a ramas in continuare se vede la final de an in dezastrul financiar al primariei , cu gauri de zeci de milioane de euro la proiectele europene , care trebuie suportate acum din bugetul local. Decizia ca organizatia PNL din municipiu sa nu participe maine la eveniment am luat-o in urma unei consultari cu d-nul senator Cotescu si cu copresedintele PNL d-nul Buican, (d-nul Bulacu nu mi-a raspuns la telefon ). Daca dvs. sau alti colegi aveti alte optiuni sinteti liberi sa faceti ce doriti in nume personal nu in numele PNL.

Cu consideratie si prietenie copresedinte pnl Rm. Valcea Grigore Craciunescu”, i-a răspuns Grig Crăciunescu colegului său de Consiliu Local.