Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Guvernul Boc instaurează sclavagismul şi-i transformă pe români în zilieri

DECIZIE ABERANTĂ. Guvernul Boc intenţionează să-i  transforme în sclavi pe angajaţii din România, printr-o  modificare a  Codului Muncii. Informaţia a fost făcută publică de  Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa. Codul lui Boc elimină plăţile compensatorii, dar salariul fix, salariile angajaţilor ar fluctua de la o lună la alta, în funcţie de interesele angajatorilor. Aurel Popescu, liderul local al acestei federaţii sindicale, a declarat că, prin aplicarea acestor modificări, România se va întoarce cu 200 de ani în urmă, în epoca sclavagistă, o epocă cunoscută, până acum, doar din manualele de istorie.

,,Mi se pare extraordinar de gravă intenţia actualului guvern de a  modifica Legea 53, Legea Muncii. Ne-am întors cu 200 de ani în urmă. Cum vor ei să o modifice ar fi o măsură sclavagistă în România, pentru că angajatul nu ar mai putea fi legat nici  de un contract colectiv de muncă şi nici măcar de unul individual, ar fi consideraţi  zilieri. Am fi singura ţară din lumea civilizată care s-ar întoarce din nou la ceea ce noi cunoşteam doar din istorie: la epoca sclavagistă. Este un abuz al Guvernului şi oamenii ar trebui să iasă în stradă.

Din păcate, noi, sindicatele,  nu-i putem opri decât printr-o acţiune sindicală de proporţii, prin organizarea unei greve generale în sectoarele importante ale economiei, tras oblonul şi oprită întreaga activitate, dar pentru asta avem nevoie de ajutorul angajaţilor. Greva generală trebuie lansată în zonele fierbinţi ale economiei, nu în societăţile comerciale, nu la Oltchim, pentru că nu-i interesează dacă se închide, dimpotrivă. Trebuie tras oblonul în electricitate, transporturi, în punctele vitale. Tare mi-aş dori ca oamenii să înţeleagă acest lucru, dar mă tem că nu o vor face. În România, protecţia socială este zero, pentru că oamenii sunt aşa cum sunt, laşi şi indiferenţi cu soarta lor şi a semenilor. Nu au coloană vertebrală, sau dacă o au, e din cauciuc sau Dumnezeu ştie din ce altceva e făcută”, a afirmat Aurel Popescu.

Liderul de sindicat a precizat  că cei din conducerea sindicatelor fac tot ce le stă în putere, dar angajaţii refuză să participe la acţiunile greviste. “Noi îi chemăm, dar nu-i putem obliga să facă grevă, e decizia lor. Foarte mulţi dintre angajaţi refuză să participe la manifestaţiile de protest, unora le este frică, altora le este jenă să-şi apere drepturile, ajungi să crezi că le convine şi salariul şi nedreptăţile la care sunt supuşi. Până acum, în momentul în care am constatat abuzuri prin încălcarea legislaţiei, noi am reacţionat. Din păcate, la acţiunile organizate până acum, angajaţii din sistemul bugetar au cam lipsit, singurii care au dat dovadă de solidaritatea şi coloană vertebrală au fost pensionarii”, a conchis liderul filialei vâlcene a Sindicatului Cartel Alfa.

DANA NEDESCU