Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO VIDEO: Liberalii au protestat „pe silent” în faţa Prefecturii. Cer deblocarea fondurilor

Înarmaţi cu câteva pancarte, pe care erau inscripţionate mesajele „Deblocaţi banii pentru localităţi!”, „Opriţi distrugerea judeţului!”, „Vrem respectarea legii!” sau „Demisia!”, liberalii au protestat azi, 21 noiembrie 2014, în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea. Cei aproximativ 150 de penelişti au protestat însă „pe silent”, susţinând că vor o manifestare „civilizată”. Ei au acordat totuşi interviuri la toate posturile de televiziune prezente la protest, spunându-şi nemulţumirile şi cerând să li se facă dreptate.
În fapt, primarii PNL (şi îi includem aici şi pe cei câţiva PDL, cunoscându-se faptul că toţi vor face parte din marele partid PNL) au cerut ca prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, să renunţe la procesul în instanţa contencios-administrativă, proces intentat după şedinţa de Consiliu Judeţean din data de 30 octombrie, atunci când noua majoritate formată la nivelul CJ a decis să împartă fondurile pentru drumurile judeţene discreţionar, „ocolind” voit şase primării. Atunci, enervaţi la maximum, social-democraţii i-au cerut prefectului să atace în contencios hotărârea, pe motiv de nelegalitate, ceea ce s-a şi întâmplat.
La protest, primarii PNL i-au cerut prefectului Cornoiu să retragă procesul, pentru ca banii să poată fi alocaţi în cel mai scurt timp. Iniţial, reprezentantul Guvernului în judeţ nu a vrut să-i primească şi să-i asculte pe liberali, transmiţându-le, prin intermediul unui jandarm, că va sta de vorbă doar cu o delegaţie formată din 2 persoane. Mai mult, el le-a solicitat primarilor să aştepte afară, pentru a nu bloca activitatea instituţiei.
În cele din urmă, după ce primarul de la Ocnele Mari, Petre Iordache, i-a dat un telefon, prefectul a coborât pentru a purta discuţii. A avut loc un schimb de replici între primari şi Cristian Buican, pe de-o parte, şi Dumitru Cornoiu pe de altă parte, peneliştii reproşându-i prefectului că răspunde la comenzile PSD-ului.
În final, reprezentantul Guvernului în judeţ i-a anunţat pe primari că nu va renunţa la proces pentru că acţiunea sa este una legală, dar a menţionat că în data de 28 noiembrie, la Consiliul Judeţean va avea loc o nouă şedinţă, iar în urma unor negocieri între tabăra PNL şi PSD, fondurile vor putea fi din nou repartizate.
În video de mai jos, puteţi vedea şi asculta replicile dintre liberali şi prefectul de Vâlcea.