Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fostul preşedinte al Pakistanului este acuzat de înaltă trădare

Pervez Musharraf a condus Pakistanul începând cu 1999 când a preluat puterea printr-o lovitură de stat, iar la îndepărtarea sa de la putere, în 2008, a părăsit statul asiatic. În martie, fostul preşedinte a ales să pună capăt „exilului” voluntar în dorinţa de a participa la alegerile generale din mai, sub pretextul că vrea să salveze Pakistanul de criza economică şi insecuritatea dată de atentatele rebelilor talibani.

Cu toate acestea, Musharraf a fost arestat la domiciliu într-una din casele sale din capitala Pakistanului, fiindu-i aduse mai multe acuzaţii, printre care şi asasinarea rivalului politic, Benazir Bhutto, în 2007.

Ministrul de Interne al Pakistanului, Chaudhry Nisar Ali Khan, a anunţat duminică faptul că fostul preşedinte al statului asiatic, Pervez Musharraf, va fi judecat pentru trădare pentru că a impus starea de urgenţă în 2007, informează cotidianul francez „Le Monde”. „Potrivit Curţii Supreme şi raportului comisiei de anchetă a fost decisă iniţierea procedurilor de trădare împotriva generalului Pervez Musharraf, dar fiind articolul 6 din Constituţie”, a declarat Khan la o conferinţă de presă transmisă de televiziunea naţională din Pakistan.

„Este pentru prima oară în istoria Pakistanului când un lider al forţelor armate va fi judecat pentru trădare”, a adăugat ministrul pakistanez care a menţionat că „decizia a fost luată pentru interesul naţional”.

Anunţul privind acuzaţiile aduse lui Khan şi începerea procedurilor de punere sub urmărire penală au luat prin surprinderea spaţiul public din Pakistan.