Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

EXPLICAŢII EXPIRATE ale lui Grig Crăciunescu: De ce se opun liberalii în CL

Foto: Vocea ValciiLa conferinţa de presă săptămânală a PNL Vâlcea, au participat viceprimarul Eduard Vîrlan şi consilierul local Grig Crăciunescu. Cei doi reprezentanţi în Consiliul Local ai PNL au explicat de ce liberalii refuză să voteze proiectele iniţiate de primarul interimar Ion Gigi Matei, explicând că executivul primăriei nu a acordat o atenţie sporită investiţiilor din învăţământ.

„În strategia de guvernare a Partidului Naţional Liberal, unul dintre domeniile prioritare îl reprezintă dezvoltarea durabilă a învăţământului. Faptul că la această rectificare am văzut că n-au fost luate în considerare foarte multe dintre solicitările instituţiilor de învăţământ din municipiul Râmnicu Vâlcea, ne-a determinat să avem o anumită poziţie şi o anumită atitudine în cadrul şedinţei extraordinare, cât şi în cadrul comisiei de buget finanţe. Ca urmare, faptul că, în rectificarea de buget, Executivul propunea retragerea banilor de la nişte investiţii care se aflau în derulare şi aici mă refer la sala de sport de la Liceul Sanitar, cât şi la repararea şarpantei de la Şcoala Colonie Nuci şi la alte obiective de investiţii, noi n-am fost de acord ca aceşti bani să fie retraşi şi să fie transferaţi ulterior într-un excedent bugetar. Observăm că pentru prima dată, la finalul lunii octombrie, excedentul bugetar a fost de 749 miliarde de lei. Este o sumă colosală. Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva în istoria municipiului Râmnicu Vâlcea.

Pe de altă parte, în momentul în care am luat această decizie am considerat că lucrurile trebuie să fie echitabile şi echilibrate. Ca urmare, indiferent ce a propus Executivul, noi nu am umblat la partea de venituri, aşa cum spunea cineva că bugetul a fost aprobat cu punct şi cu virgulă. Nici nu aveam cum să umblăm la partea de venituri. În schimb, la tot ce înseamnă alocaţii bugetare pe partea de cheltuieli, aş dori să vă informez că eu şi domnul viceprimar Vârlan am avut o discuţie cu directorul Direcţiei Economice, cu aparatul de specialitate al primarului. Această rectificare de buget nu s-a făcut prin negociere. Noi am stabilit foarte clar obiectivele care trebuie finanţate, am dat pe notă directorului economic, acesta şi-a însuşit, a pregătit materialul, a pregătit raportul, viceprimarul cu atribuţiuni de primar n-a avut altă soluţie decât să accepte ceea ce noi am dorit să inserăm în acest material”, a spus consilierul municipal Grig Crăciunescu.