Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Emilian Frâncu intoxică opinia publică cu mesaje pe Facebook

EFORTURI. Ştim deja că senatorul liberal Emilian Frâncu, candidatul PNL la Primăria Râmnicului, este cunoscut opiniei publice ca fiind un „Facebook-addicted”. Mai exact, alesul penelist a dezvoltat o adevărată obsesie de a ţine lungi şi plictisitoare conversaţii pe FB, încercând din toate puterile să mai câştige un dram de popularitate, capitol la care este extrem de deficitar. Nu de puţine ori am scris, că multe dintre postările sale sunt de-a dreptul hilare, uşor patetice. De curând, însă, politicianul a trimis, întregii sale liste de prieteni un mesaj prin care explică ce anume l-a motivat să candideze la Primăria Râmnicului, dar şi care sunt proiectele sale pentru Râmnic în cazul în care va ajunge edil.

„Cred că ai aflat deja că în luna iunie vor fi alegeri pentru funcţia de primar în Râmnicu Vâlcea. Vreau să te anunţ că m-am decis să candidez. Mesajul meu este simplu şi ferm: trebuie pusă ordine în lucrurile din Râmnic. Proiecte valoroase începute acum câţiva ani au fost abandonate, iar altele noi şi o viziune de dezvoltare nu există. Banii sunt aruncaţi de actuala administraţie pe zeci de kilometri de gărduleţe, pe o dungă galbenă (care a costat 60 de miliarde de lei) sau pe sensuri giratorii inutile. Gândeşte-te ce am fi putut face cu acei bani dacă ar fi fost folosiţi cum trebuie, şi nu cum au vrut unii sau alţii!”. Aşa îşi începe senatorul Frâncu mesajul său care conţine exact aceleaşi stereotipuri de ordin demagogic despre care am scris în zeci de ocazii. Parlamentarul a devenit atât de previzibil, încât declaraţiile sale seamănă din ce în ce mai mult cu o placă uzată, pe care alesul se chinuie să o pună la un pick-up ce refuză să mai meargă. Nimic nou, nimic la obiect! Hăhăială ieftină de care ne-am plictisit cu toţii.

Pentru Frâncu campania electorală e de 90 de zile

Din continuarea textului său, care seamănă izbitor cu cele scrise în strategia sa secretă de campanie, aflăm că tot ceea ce „a făcut pentru judeţul Vâlcea şi pentru Râmnic în 20 de ani ca deputat, ca senator sau ca simplu cetăţean este cartea  sa de vizită”. „M-am bătut pentru fonduri, proiecte şi legi favorabile municipiului şi am câştigat datorită dorinţei de a nu dezamăgi. Am experienţa discuţiilor la nivelul cel mai înalt pentru a reprezenta oraşul nostru şi pentru a-l «ridica» din nou. Fie că e vorba de a face din Râmnic un adevărat pol turistic sau o zona metropolitană cu potenţial de dezvoltare integrată, fie că e vorba de a crea locuri de muncă, de a construi locuinţe sociale sau un campus universitar, te invit să îmi spui părerea ta, pentru a o putea folosi într-un proiect comun pentru viitorul oraşului”, mai scrie Frâncu.

La final, parlamentarul ne întreabă ce am dori să se schimbe în Râmnic şi ne cere, aproape imperios, să fim alături de el în campania lui „în următoarele trei luni”. Aşadar, fără nicio jenă, Frâncu ne transmite, mai direct decât atât nici că se putea, că-l doare fix în cot de Legea electorală. Pentru el campania nu este de 30 de zile, aşa cum scrie negru pe alb în lege, ci de 90 de zile. Aşteptăm ca instituţiile statului să se sesizeze în acest sens, dacă ele nu au intrat definitiv în stare de latenţă!

Mai trebuie amintit că Emilian Frâncu are, pe FB, nu mai puţin de 373 de poze, totalizând 86 de albume. Numărul este de-a dreptul impresionant având în vedere că nici cei mai mari fani ai FB nu au atins performanţe de acest gen, limitându-se, totuşi, la un număr mai mic de albume. Multe dintre fotografiile publicate de preşedintele organizaţiei locale a PNL îl înfăţişează pe Emilian Frâncu în multiplele sale periple prin mai toate colţurile lumii, majoritatea dintre ele plătite din bani publici.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU