Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dumitru Persu vrea ca PSD să meargă singur la alegerile din 2016

OPINIE. „Din 2016, eu aş merge separat în alegeri. Noi, PSD-ul, pe baza unor compromisuri am pierdut într-un fel. Am pierdut şi din respectul şi din aprecierea unor oameni de-ai noştri. Mă doare sufletul când pierd un primar, pierd o primărie. Am 22 de ani de muncă în acest partid şi îmi pare rău de ceea ce se întâmplă. Am fost de acord să facem aceste compromisuri în interesul USL. În 2016, din punctul meu de vedere facem o mare greşeală dacă mergem tot în USL în structurile administraţiei publice locale” – susţine secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu.

Secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu, şi-a dat drumul la gură la ultima conferinţă de presă la care a luat parte, dezvăluind că nu este de acord cu cerinţele liberalilor, care vor să pună „labele” pe Primăria Râmnicului. El spune că îl susţine pe colegul său Gigi Matei şi că refuză să se lase călcat în picioare de penelişti. „Ce s-a întâmplat la Municipiu, cu alegerea ca primar interimar a domnului Matei, nu este vina organizaţiei judeţene. Preşedintele Organizaţiei Municipale, în persoana domnului Gigi Matei, a găsit de cuviinţă că e mai bine să fie el primar, din poziţia de viceprimar. Eu, personal, sunt de acord cu ce a făcut şi îl susţin pe Matei pentru că, susţinându-l pe acesta, susţin cea mai puternică organizaţie a judeţului, de 2500 de membri, Organizaţia Municipală a PSD Râmnicu Vâlcea. Că trebuie să respectăm un protocol sunt foarte de acord, dar asta nu presupune că ei pot să ne calce în picioare într-o structură şi politică şi administrativă, iar noi trebuie să respectăm toate dorinţele lor. Departe de noi acest gând” – a spus Dumitru Persu.

Liberalii din CJ, daţi în gât de Persu

Deşi avea interdicţia de a-şi mai denigra colegii de alianţă, pesedistul Persu nu a mai rezistat şi a vorbit deschis despre problemele pe care le-au provocat liberalii în Consiliul Judeţean Vâlcea, despre alianţele acestora cu pedeliştii şi despre piedicile pe care le-au pus proiectelor lui Cîlea: „Tot ceea ce s-a întâmplat după alegerile locale, toate intervenţiile PNL în Consiliul Judeţean au fost neavenite şi au încălcat protocolul central. Noi trebuia, de fiecare dată, să ne întâlnim în USL, să discutăm aceste proiecte de hotărâri ale Consiliului Judeţean, cădeam sau nu de acord asupra lor. Dar au fost patru intervenţii majore, prin care nu s-a încercat altceva, decât prin forţă, prin votul pe care voiau să-l realizeze printr-o nouă alianţă, să le impună Consiliului Judeţean. Nici noi nu stăm cu mâinile în sân. Nu cred că aţi văzut oameni printre noi care să ridice mâinile şi să cedeze pretextelor unora sau ale altora. Mă abţin să pronunţ nume aici pentru că nu vreau să se întâmple vreo catastrofă la Vâlcea în USL… Tot ceea ce s-a întâmplat vizavi de discuţiile, de comentariile, de intervenţiile, de iniţiativele care s-au purtat în Consiliul Judeţean au fost luate numai de o anumită parte şi noi a trebuit să contracarăm”.

Recomandările lui Dumitru Persu pentru liderii centrali

Dumitru Persu a păstrat însă declaraţia „bombă” pentru final, atunci când le-a transmis clar liderilor PSD de la centru că, la alegerile din 2016, ar trebui să rupă alianţa USL. „Din 2016, eu aş merge separat în alegeri. Noi, PSD-ul, pe baza unor compromisuri am pierdut într-un fel. Am pierdut şi din respectul şi din aprecierea unor oameni de-ai noştri. Mă doare sufletul când pierd un primar, pierd o primărie. Am 22 de ani de muncă în acest partid şi îmi pare rău de ceea ce se întâmplă. Am fost de acord să facem aceste compromisuri în interesul USL. În 2016, din punctul meu de vedere facem o mare greşeală dacă mergem tot în USL în structurile administraţiei publice locale” – a conchis secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu.