Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Drumul de acces către Mânăstirea Frăsinei trebuie reparat

Senatorul PNL, Adrănel Cotescu, i-a adresat ministrului Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, o întrebare referitoare la repararea drumului de acces către Mânăstirea Frăsinei. Prin intermediul acestei întrebări, senatorul PNL solicită să i se comunice in ce masura ar fi posibila acordarea unor fonduri de la ministerul Dezvoltării Regionale pentru finanţarea unor lucrări de reparare şi consolidare a drumului de acces spre Mânăstirea Frăsinei şi de regularizare a pârâului.

DJ658 care străbate comuna Muereasca din Vâlcea şi face legătura între DN7 şi Mânăstirea Frăsinei a fost grav afectat din cauza ploilor abundente din ultima perioadă. În apropierea satului Andreeşti, platforma drumului a fost erodată pe sensul Frăsinei-DN7. În prezent se circulă cu restricţie doar pe un singur sens, însă, în situaţia în care drumul ar ceda complet, Mânăstirea Frăsinei şi alte 3 sate cu peste 600 de familii ar rămâne izolate.

Nu este prima dată când comuna Muereasca se confruntă cu o astfel de situaţie. Din cauza faptului că pârâul nu este regularizat, iar apele care se scurg de pe versanţi nu sunt dirijate în canale colectoare, în zona respectivă este frecventă ruperea de poduri de pe drumul judeţean în perioadele din an când sunt precipitaţii abundente.

Edilul comunei Muereasca, domnul Ungureanu Ion, a luat deja legătura cu Consiliul Judeţean Vâlcea şi cu reprezentanţii Administraţiei Bazinale Olt, însă, până în prezent nu a primit niciun răspuns cu privire la sprijinul solicitat pentru remedierea situaţiei.

Drumul către Mânăstirea Frăsinei este o cale de acces extrem de circulată, mai ales în preajma marilor sărbători ortodoxe, când zona este inundată de pelerini din întreaga ţară, dar şi de peste hotare. Datorită ctitorului ei, Sfântul Ierarh Calinic, acest lăcaş de cult este singurul din ţară unde au acces doar bărbaţii, fiind considerat de creştini „Muntele Athos al României”.