Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Diplomaţi ruşi: „Toate gunoaiele de limitrofi, Letonia, Estonia si ceilalti europeni, plus romanii si bulgari, o sa le dăm în şut ca să se orienteze unde trebuie”

O convorbire telefonică între doi diplomaţi ruşi ne dă motive să ne îngrijorăm în ceea ce priveşte situaţia noastră în estul Europei. Convorbirea a fost postată pe YouTube pe 30 martie și i-ar avea ca protagoniști pe Igor Ciubarov, ambasadorul rus în Eritrea, și Serghei Baharev, ambasador în Zimbabwe și Malawi.

Discuţia dintre cei doi ar fi fost generată de votul din Adunarea Generală ONU din data de 27 martie. Atunci, ONU a adoptat o rezoluţie prin care declara ilegal referendumul din Crimeea, care a dus la anexarea acesteia de către Rusia. 11 ţări s-au opus rezoluţiei, printre care şi Zimbabwe. Mai mulţi diplomaţi au dezvăluit atunci că Moscova a făcut presiuni asupra lor pentru a le influența votul.

Iată frânturi din dialog: „Ţara ta ne-a surprins. Sunt duşi cu capul?”, îi spune ambasadorul în Zimbabwe celui în Eritrea, ţară care s-a abţinut să voteze rezoluţia. „Ai tăi, în schimb, au fost al dracului de buni”, răspunde Ciubarov. „Dar nu-i nimic. Oricum o să-i pun să recunoască Osetia de Sud şi Abhazia”. „Am impresia că şi gunoaiele din Malawi au votat pentru rezoluţie”, spune apoi Baharev.

„Gânduri bune” pentru Europa de Est!

Le tot spun colegilor mei europeni „Băieţi, luăm Crimeea, dar nu se termină aşa”, spune, râzând, ambasadorul în Eritrea. „În viitor o să vă luăm Catalunia, Veneţia, Scoţia şi Alaska. Şi nu o să ne mulţumim cu atât de puţin”. „Asta în primă fază”, răspunde ambasadorul în Zimbabwe şi Malawi. „Exact, în primă fază”, spune colegul sau, „iar apoi ne mai gândim. Toate gunoaiele de limitrofi, Letonia, Estonia şi ceilalţi europeni, plus românii şi bulgari, o să le dăm un şut ca să se orienteze unde trebuie.” „Mai bine nu”, îi spune colegul său, „oricum nu-şi bagă minţile în cap. Mai bine facem probleme în Californialand, Miamiland, genul ăsta de regiuni sărace”. „Corect, practic 95% din locuitorii din Miamiland sunt de-ai noştri”, răspunde Ciubarov. „Avem tot dreptul să organizăm un referendum”.