Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Lovin presează Ministerul Transporturilor să urgenteze modernizarea DN 67B

De când este deputat, Dumitru Lovin a insistat foarte mult la Guvern pentru finanţarea lucrărilor de modernizare a drumurilor naţionale care tranzitează judeţul Vâlcea. Una dintre intervenţiile sale la Ministerul Transporturilor a vizat modernizarea DN 67 B pentru care a primit răspuns în urmă cu puţin timp.

„CNAIR S.A. prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, în calitate de Achizitor, a semnat cu Asocierea J.V. Strabag A.G. (lider) – Strabag SRL – Delta ACM 93 – C&I Euroconstruct Contractul având ca obiect proiectarea (expertiză tehnică, PT, DE şi AT) şi execuţia lucrărilor de modernizare a DN 67 B Scoarţa – Drăgăşani – Piteşti km 0+000 – km 188+200. Conform actului adiţional nr. 4, din 31.10.2017, Delta ACM 93 S.A. a preluat rolul de lider al asocierii. (…) Obiectivul a fost cuprins în Legea bugetului pe 2018, alocarea pentru anul în curs fiind de 20.000.000 lei. Contractul de lucrări are o valoare de 371.649.133,89 lei, fără TVA”, se arată în răspunsul transmis de Ministerul Transporturilor.

În document, se mai precizează că, la ora actuală, stadiul obiectivului este „reactualizarea expertizei şi a proiectului tehnic” şi urmează „obţinerea avizelor şi a acordurilor solicitate prin certificatele de urbanism”. Durata contractului pentru construcţii-montaj este de 36 de luni, excluzând lunile cu frig, iar „ordinul de începere a lucrărilor este condiţionat de obţinerea avizelor, a acordurilor necesare şi, nu în ultimul rând, a autorizaţiei de construire”.

Deputatul Dumitru Lovin va continua să urmărească acest proiect şi speră că implicarea sa va accelera investiţia. Totodată, la finele acestui an, ca şi în 2017, parlamentarul va depune un nou amendament la Legea bugetului pentru suplimentarea sumelor destinate modernizării DN 67 B.