PROPUNERI. Romeo Rădulescu, candidatul ARD în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, este inginer de profesie, iar eforturile depuse în administraţia locală l-au învăţat că rezultatele vin dacă obiectivele sunt realiste, iar etapele de lucru trebuie urmărite permanent. „Oraşul pe care îl iubesc şi în care mi-am primit educaţia este în pericol să-şi piardă stabilitatea şi puterea economică. Noi toţi, cei care în ultimele 6 luni am asistat neputincioşi la decăderea urbei, avem acum ocazia să spunem ferm că dorim să muncim în continuare pentru bunăstarea proprie şi a comunităţii noastre. Industria chimică trebuie să rămână în Râmnicu Vâlcea, completată de o puternică industrie a turismului şi un sistem sanitar la standarde europene”, susţine Romeo Rădulescu.
Fostul edil al Râmnicului, Romeo Rădulescu, susţine că-şi doreşte măsuri şi politici generatoare de bunăstare, pentru comunităţile locale vâlcene. Experienţa sa în Administraţia Publică din ultimii opt ani va fi şi pe mai departe, spune el, pusă în slujba cetăţenilor. „În Comunitatea Europeană (Austria, Italia, Franţa fiind exemple excelente) turismul şi călătoriile asigură locuri de muncă şi bunăstare pentru populaţie. Prin turism se stimulează antreprenoriatul, se creează noi locuri de muncă şi se dezvoltă comunitatea locală. Astfel, promovarea cu succes a potenţialului balneo-climateric şi monahal din Vâlcea, va face ca serviciile în turism să absoarbă până la 65% din forţa de muncă locală neocupată. Toate acestea, coroborate cu scăderea, la nivel naţional, a cotei unice de la 16% la 12% şi a contribuţiilor cu asigurările sociale (CAS) cu 5%, susţinute de Alianţa România Dreaptă (ARD), vor încuraja investiţiile în judeţul nostru. De asemenea, majorarea salariului minim, de la 740 lei în prezent la 850 lei în 2013 şi la 1.000 lei în 2015, alături de diminuarea inflaţiei, va reface puterea de cumpărare a populaţiei”, a declarat Romeo Rădulescu.
Salvarea locurilor de muncă de la Oltchim
Una dintre priorităţile lui Romeo Rădulescu, atunci când va ajunge în Parlamentul României, este salvarea locurilor de muncă de la Oltchim printr-o privatizare corectă, corelată cu repornirea rafinăriei ARPECHIM, asigurându-se astfel funcţionarea integrată şi profitabilă a celor două unităţi industriale, aşa cum au fost ele proiectate de la bun început. În rândurile care urmează, inserăm câteva dintre obiectivele ofertei electorale a candidatului ARD în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, Romeo Rădulescu. • crearea a cel puţin 1000 locuri de muncă suplimentare rezultate din fuziunea celor două capacităţi de producţie, cifra de afaceri anuală fiind estimată la 2 miliarde Euro, ce vor genera taxe şi impozite direcţionate către dezvoltarea judeţului • descentralizarea și eliminarea politicului din sistemul de învăţământ public, cu alocarea a 6% din PIB • modernizarea sistemului public de educaţie cu diversificarea calificărilor pentru învăţământul profesional, postliceal şi universitar, în funcţie de necesităţile pieţei de muncă • înfiinţare în şcoli a cabinetelor psihopedagogice, pentru a-i sprijini pe părinţi în orientarea şcolară a copiilor • modernizarea infrastructurii şcolare şi finanţarea publică integrală a activităţilor de tip after-school.
Dezvoltarea turismului şi a mediului de afaceri
• dezvoltarea mediului de afaceri devine certă prin înfiinţarea zonei metropolitane în jurul municipiului Râmnicu Vâlcea. Experienţa statelor cu vechime mai mare în Uniunea Europeană demonstrează că astfel se pot atrage eficient fonduri şi investitori, dinamiza construcţiile, serviciile şi turismul, iar politicile locale economice, culturale, sociale şi de mediu devin armonizate • dezvoltarea infrastructurii în localităţile limitrofe municipiului, ce constituie zona metropolitană, vor ajuta întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) să crească, oferind locuri de muncă • consolidarea sectorului serviciilor publice şi dezvoltarea serviciilor private, cu accent pe programul de promovare şi dezvoltare turistică „Vino la Vâlcea!”. Zona Râmnicu Vâlcea – Olăneşti trebuie să devină, printr-o promovare adecvată la nivel naţional şi internaţional, centrul în jurul căruia gravitează întreaga infrastructură turistică judeţeană.
Lasă un comentariu