Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Lovin vrea să dea de urma dosarelor privind căminele culturale din Vâlcea, pierdute prin sertarele CNI

Deputatul Dumitru Lovin i-a semnalat ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice faptul că, în ultimul deceniu, au început să se rătăcească prin sertarele de la CNI foarte multe documentaţii privind construirea sau modernizarea unor cămine culturale. Parlamentarul a dat şi exemple concrete.

„La Valea Mare, în lipsa unui astfel de aşezământ, toată comunitatea are de suferit, în sensul că nu pot fi organizate manifestări culturale, artistice, serbări şcolare, nu pot fi promovaţi copiii talentaţi şi, de asemenea, reprezintă o mare piedică în conservarea, perpetuarea tradiţiilor şi a portului popular specific zonei. În comuna Valea Mare, există două cămine culturale, dar nu s-au mai făcut intervenţii la niciunul dintre acestea de zeci de ani, motiv pentru care se află într-o avansată stare de degradare. Discutând cu primarul comunei despre toată această situaţie, am aflat că, în urmă cu 10 ani, acesta a depus documentaţii pentru reabilitarea celor două cămine culturale prin Compania Naţională de Investiţii, instituţie care funcţionează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Şi, de un deceniu, aşteaptă”, a explicat deputatul Dumitru Lovin, menţionând că, între timp, tot prin CNI, multe localităţi din ţară au beneficiat de finanţări pentru câte 2, 3 sau chiar 4 cămine culturale.

„Am convingerea că, în urma interpelării mele, vom primi nu numai o explicaţie pentru faptul că CNI a trecut la coadă Valea Mare, ci şi soluţii”, a adăugat parlamentarul, în interpelarea adresată MDRAP. Acesta a mai făcut cunoscut că o situaţie similară este şi la Şirineasa, iar exemplele ar putea continua.