Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Dumitru Lovin a solicitat suplimentarea fondurilor pentru DN 67 B şi autostrada Sibiu – Piteşti

Unul dintre drumurile de un real interes pentru sudul ţării este DN 67 B care tranzitează nu mai puţin de patru judeţe (Vâlcea, Argeş, Olt, şi Gorj) şi are o lungime de aproximativ 200 de kilometri.

În judeţul nostru, acest drum trece prin localităţile Grădiştea, Livezi, Zătreni, Tetoiu, Fârtăţeşti, Măciuca, Guşoeni, Creţeni, Suteşti şi Drăgăşani, însă starea actuală a acestuia reprezintă un adevărat pericol pentru cei care îndrăznesc să-l tranziteze. „Craterele” apărute de-a lungul trimpului, pe mai multe secţiuni ale drumului, au determinat producerea unor accidente, unele dintre acestea cu urmări extrem de grave. Pe de altă parte, starea dezastruoasă a DN 67 B condamnă zeci de comunităţi la sărăcie şi îi determină pe potenţialii investitori să se orienteze către alte zone. Suma care apare în proiectul de buget pe anul 2018 pentru modernizarea DN 67 B, respectiv 1.897 mii lei, este derizorie şi echivalentă cu blocarea acestui proiect.

De aceea, deputatul ALDE Dumitru Lovin a făcut o propunere pentru suplimentarea sumei prevăzută în Anexa nr. 3/24 din proiectul de buget pe anul 2018 al Ministerului Transporturilor, pentru Obiectivul „Modernizare DN 67 B Scoarţa – Piteşti km. 0+000 – 188+200”, cu suma de 100.000 mii lei.

Un al doilea amendament al deputatului Dumitru Lovin vizează autostrada Sibiu – Piteşti, obiectiv care trebuie realizat în aşa fel încât şi judeţului Vâlcea să i se ofere o şansă să se dezvolte prin realizarea unei legături rutiere între municipiul Rm. Vâlcea şi viitoarea autostradă. De aceea, în anul 2018, în paralel cu secţiunea 5 (Curtea de Argeş – Piteşti, km. 92+600 – 122+950), ar trebui începută şi modernizarea DN 73 C Goleşti – Ticveni – Curtea de Argeş.