Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat OVIDIU POPA: S-a încheiat cu contestatarii de meserie care au blocat ani intregi construcția de autostrăzi în România

Deputatul PSD, Ovidiu Popa, spune că s-a încheiat „meseria de contestatar” din România, lucru care a blocat ani întregi construcţia de autostrăzi şi orice investiţii în infrastructură.
„Nu ştiu dacă i se pare normal cuiva să avem contestaţii din Dublin la un acord de mediu emis în decembrie, că tot vorbim de autostrada Sibiu – Piteşti. Cred că nimeni nu e absurd să creadă că nu vrea cineva să construiască în România autostrăzi. Toţi dorim să avem o infrastructură ca în afară. Dar chestia este spre deosebire de străini, noi aici, ne-am pus beţe în roate, fiind mai catolici decât papa şi am făcut atâtea legi care mai mult încurcă decât descurcă. În 30 de ani s-a creat prin aceste breşe, meseria de contestatar. De aceea la noi durează luni sau chiar ani, până la implementarea efectivă a unui proeict care a obţinut finanţare. Dar săptămâna trecută, ministrul Cuc a iniţiat un proiect care va permite accelerarea acestui domeniu, al construcţiei de autostrăzi în România”, spune parlamentarul social-democrat.
Ministerul Transporturilor a inițiat un proiect de act normativ pentru rezolvarea problemei contestațiilor proiectelor de infrastructură, care peste două săptămâni urmează a fi discutat în ședința de Guvern, a anunțat vineri Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, conform Mediafax.
„De săptămâna trecută am iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care venim să rezolvăm problema contestaţiilor. Asfel, după cele 30 de zile la CNSC, semnăm contractul şi lăsam contestatarii aceştia de meserie care vor să blocheze proiectele să se ducă în instanţă, dar noi începem să finalizăm proiectele. Nu putem să stăm tot timpul după contestaţii. Am vorbit şi cu domnul ministru Toader, aştept punctul de vedere şi de la Ministerul de Justiţie pe această ordonanţă şi sper ca în două săptămâni să fie în Guvern şi nu vom mai avea astfel de probleme. Ei pot să îşi facă treaba lor, să conteste, noi mergem mai departe cu proiectul. Sunt numeroase proiecte care au fost licitate, la acest proiect vorbim de exproprieri. Sunt, însă, proiecte de infrastructură care au fost licitate în 2015 şi a trebuit să aşteptăm doi ani decizia instanţei ca să semnăm contractul de proiectare şi de execuţie. Acest lucru este imposibil”, a spus ministrul.