Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Dumitru Lovin: Câţi copii din Vâlcea au primit tablete de la Guvern?

Una dintre problemele ridicate în ultimele luni la Guvern de către deputatul Dumitru Lovin a vizat situaţia şcolilor şi a elevilor din judeţul nostru.

Parlamentarul a semnalat încă de la începutul pandemiei că unităţile şcolare trebuie pregătite pentru cursurile online, iar ministrul Educaţiei a răspuns de fiecare dată că Executivul de la Palatul Victoria a făcut toate pregătirile necesare. Pe parcurs, însă, situaţia din ţară s-a înrăutăţit, iar măsurile promise nu s-au văzut deloc.

La ora actuală, mii de elevi din Vâlcea nu pot învăţa fie din cauză că nu au dispozitive IT care să le permită acest lucru, fie pentru că nu au acces la Internet, iar situaţia pare să fie cel puţin la fel de dezastruoasă şi în alte judeţe.

„Ministerul Educaţiei nu este capabil nici măcar să spună câţi copii din Vâlcea au primit tablete de la Guvern, aşa cum promitea premierul Orban”, a atras atenţia deputatul Lovin, care a cerut imperativ Guvernului să ia măsuri de sprijinire a elevilor şi să-şi respecte promisiunile.