Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Ana-Loredana Predescu: „De ce, acum când înregistrăm cel mai scăzut bilanț de la debutul valului 4 al pandemiei, în continuare, există restricții pe întreg teritoriul României?”

„La data de 5 decembrie, doar două județe din cele 41 se aflau în scenariul galben, cu o rată de incidență mai mare de doi la mia de locuitori, respectiv, județul Arad cu o incidență de 2,53 la mie și județul Cluj cu o incidență de 2,04 la mie.

Celelalte 39 de județe din România, la data de 5 decembrie 2021, se află în scenariul verde.

De ce, acum când înregistrăm cel mai scăzut bilanț de la debutul valului 4 al pandemiei, în continuare, există restricții pe întreg teritoriul României?

Am adresat o interpelare miniștrilor de resort pentru a solicita analiza continuării impunerii restricțiilor, raportat la situația reală, deoarece nu există justificare pentru impunerea măsurilor, cu caracter preventiv, ce duc la lipsirea de drepturi și libertăți.

Totodată, având în vedere rata de incidență scăzută, cât și introducerea testării periodice în școli, somez ministerele de resort să analizeze și oportunitatea renunțării la utilizarea măștilor de protecție în școli deoarece, prin cifrele oficiale, necesitatea obligativității acesteia nu se mai susține” a transmis deputatul Ana-Loredana Predescu.