Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DANIELA OTEȘANU susține testarea periodică gratuită a elevilor și profesorilor

Deputatul PSD Daniela Oteșanu susține că singura soluție pentru a ține școlile deschise cât mai mult timp este testarea periodică gratuită atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice, așa cum s-a practicat cu succes în alte țări europene.
”S-au redeschis școlile. În condiții destul de incerte, fără a lua în considerare toate aspectele legate de pandemie, cu destul de puțini profesori vaccinați, deși mai mulți au solicitat acest lucru, fără a lua în calcul că sunt copii care locuiesc în zone roșii și vin la școli și licee aflate în zone galbene sau verzi și invers. Acesta a fost motivul pentru care m-am adresat ministrului educației.
Rămân, în continuare, adepta testării periodice gratuite, atât a elevilor cât și a cadrelor didactice.
Vă adresez întrebarea și în mod public, stimați guvernanți: Cum asigurați școlarizarea și protecția sanitară a elevilor care domiciliază în zone cu incidență COVID peste 3 la mia de locuitori care învață la unități de învățământ din alte localități, aflate în scenariul galben sau verde?”, se arată în interpelarea deputatului Daniela Oteșanu către ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.