Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristian Buican: „O să-i fac plângere penală lui Şova”

• liderul PNL Vâlcea este iritat de indolenţa ministrului Şova de a nu realiza investiţia care ar scoate trei judeţe din sărăcie şi anume autostrada Sibiu – Piteşti

Deputatul PNL Cristian Buican îi somează şi pe reprezentanţii administraţiilor publice judeţene din Vâlcea, Argeş şi Sibiu să îl determine pe domnul Dan Şova, colegul lor de partid şi ministru PSD, să înţeleagă că, dacă dorim să construim autostrăzi pe bani europeni, trebuie urgent iniţiate demersurile pentru construcţia acestui tronson de autostradă: „Am o interpelare pe tema realizării coridorului IV Paneuropean, la care domnul Şova nu mi-a răspuns, iar asta înseamnă încălcarea legislaţiei româneşti în vigoare. Dacă continuă aşa, aşa o să-i fac o plângere penală domnului Şova. În următoarea perioadă pem Internet se va deschide o campanie de strângere de semnături pentru realizarea tronsonului de autostradă Coridorul IV Sibiu – Piteşti. Vom continua demersurile alături de conducerea uzinei Dacia de la Piteşti şi de colegii noştri din judeţele interesate pentru a pune presiune pe domnul Şova pentru a demara procedurile prin care să se achiziţioneze realizarea studiilor de fezabilitate, care acum sunt expirate, şi pentru a depune acest proiect pe programele Uniunii Europene, prin care se poate finanţa această investiţie. Nu exclud în ultimă instanţă dacă văd că domnul Şova nu are bunăvoinţa să dea curs solicitărilor noastre ca să facem o acţiune în stradă în faţa ministerului dumnealui” – a precizat Cristian Buican.

Muncitorii de la Dacia ies în stradă pentru autostrada Sibiu-Piteşti

Sindicatul Automobile Dacia a anunţat joi că va organiza pe 5 martie în localitatea argeşeană Mioveni o adunare publică pentru susţinerea industriei auto, la care ar urma să participe peste 10.000 de oameni. „Consiliul Sindicatului Automobile Dacia va organiza o adunare publică pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, în data de 5 martie 2014, între orele 13,00 şi 14,00. La adunarea populară vor participa peste 10.000 de membri ai sindicatului”, se arată într-un comunicat semnat de liderul sindical Nicolae Pavelescu. Una dintre nemulţumiri este legată de lipsa măsurilor concrete pentru susţinerea pieţei auto din România, sindicaliştii cerând suplimentarea tichetelor pentru programul de reînnoire a parcului auto şi stimularea cumpărării de maşini noi. Se va protesta, de asemenea, faţă de nerespectarea promisiunilor guvernanţilor cu privire la modificarea legislaţiei muncii şi faţă de decizia Guvernului de amânare a execuţiei tronsonului de autostradă Piteşti — Sibiu, considerat de sindicalişti ca fiind „de importanţă deosebită pentru SC Automobile Dacia, pentru furnizorii săi şi pentru România”.