Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Constantin Rădulescu vrea schimbarea legislaţiei privind exploatarea masei lemnoase

Preşedintele PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, susţine schimbarea legislaţiei în ceea ce priveşte exploatarea masei lemnoase, acesta arătând că nu i se pare normal ca oamenii care iau câteva surcele să fie fugăriţi, în timp ce marii infractori de lemne cară cu camioanele.

„Cred că am până în prezent sute de sesizări din tot judeţul de la oameni de la ţară care au fost amendaţi pentru surcele de foc. Pe lângă acest fapt, că oamenii au fost amendaţi cu sume pe care chiar nu au din ce să le plătească, le-au fost confiscate şi acele surcele pe care oamenii le luaseră ca să se încălzească peste iarnă…Normal că există o frustrare, când se aude cum se fură cantităţi industriale, cu căruţe, cu camioane. Trebuie obligatoriu schimbată legislaţia, pentru că nu e normal să vezi un bătrân de 70, de 80 de ani lăsat fără lemne de foc şi cu amenzi pe care trebuie să le achite dintr-o pensie mică”, a declarat Rădulescu.

O altă problemă cu care se confruntă vâlcenii din mediul rural şi care a ajuns în atenţia deputatului Rădulescu este paguba produsă recoltelor de către porcii mistreţi. Autorizaţia pentru a împuşca un mistreţ este în jur de 1.000 de lei, bani cu care omul, mai bine îşi cumpără un porc pe care s-l taie de Crăciun, este de părere Cosnatntin Rădulescu.

„Toată lumea s-a plâns în această vară de pagubele produse de porcii mistreţi. S-au făcut sesizări, rapoarte. Şi? Există o birocraţie care prevede vânarea unui singur exemplar sau, mă rog, a unor exemplare insuficiente pentru a rezolva situaţia culturilor agricole. Iar pentru a vâna un exemplar de mistreţ, omul trebuie să scoată din buzunar 1.000 de lei. Păi cu 1000 de lei un om mai degrabă îşi cumpără un porc de Crăciun. Trebuie regândită legislaţia deci cu precădere pentru mediul rural, unde avem cele mai multe probleme ale vieţii de zi cu zi şi care sunt efectiv ignorate”, a adăugat liderul PSD.