Alegerile interne pentru preşedinţia organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea vor avea loc vineri, 7 august a.c., începând cu orele 17.00, la Complexul de Expoziţii şi Evenimente Sofianu de la Troianu. În cursă s-au înscris deja preşedintele interimar al PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu şi senatorul Laurenţiu Coca. Mai mult ca sigur că pe ultima sută de metri vor mai apărea candidaţi, ţinând cont şi de faptul că unii deja şi-au anunţat intenţia, cum ar fi primarul social-democrat din Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu.
Deputatul Constantin Rădulescu a intrat în această competiţie din dorinţa de a avea la Vâlcea un partid social-democrat puternic şi care are oricând uşa deschisă pentru oameni, indiferent de statutul lor. Tinereţe, pragmatism şi responsabilitate sunt atuurile care-l recomandă pe Rădulescu în fruntea social-democraţilor vâlceni. Constantin Rădulescu şi-a construit cariera politică pas cu pas, iar acum dispune de fundamentul necesar pentru a se bate pentru prima funcţie judeţeană din partid.
Cu ce gânduri şi sentimente aşteaptă deputatul Constantin Rădulescu confruntarea internă din sânul organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea, puteţi afla din interviul de mai jos:
• Rep.: În politic, alegerile sunt prilej de temere, bucurie sau neîncredere. Cu ce sentiment credeţi că vor întâmpina candidatura dumneavoastră la înalta funcţie din cadrul organizaţiei judeţene de partid?
• Constantin Rădulescu: PSD a traversat în Vâlcea şi traversează aş putea spune, o perioadă destul de complicată. Sunt în slujba acestui partid de aproape 22 de ani şi în partid ca şi într-o familie, există de-a lungul timpului şi bune şi rele. Ce pot să vă spun este că nu am făcut rău nimănui niciodată şi nu mi-am dorit să acced la funcţii călcând pe cadavre.
Am trecut prin toate etapele prin care poate trece un membru de partid. Mi-am aşteptat rândul şi am încercat să fac echipă cu colegii mei. La Conferinţa Judeţeană nu va fi vorba despre o persoană, ci mai degrabă de o echipă pentru că delegaţii prezenţi în sală vor da prin vot secret în cabina de vot viitoarea structură de conducere a PSD Vâlcea. Cei care vor fi aleşi vor avea o sarcină complicată însă aşa cum am mai spus-o, numai UNIŢI PUTEM CONSTRUI PENTRU VIITORUL PSD!
Revenind la întrebarea dumneavoastră, dacă faci politică din pasiune şi nu ai scopuri ascunse, temerile sau neîncrederea nu sunt prezente în viaţa ta.
Nu mă tem şi sunt încrezător că generaţia tânără va trece vineri 7 august, printr-un test de maturitate menit să facă pasul spre un PSD care să se ridice la înălţimea cel puţin a rezultatelor predecesorilor noştri.
• Rep.: Se ştie că mai toţi liderii PSD Vâlcea nu şi-au pregătit urmaşi la funcţia de preşedinte pe care o ocupau. Vă consideraţi creaţia şi speranţa răposatului lider Ion Cîlea, pe postul liber pe care candidaţi?
• C.R.: Ba eu cred că şi-au pregătit urmaşi. Pe domnul Ion Cîlea nu trebuie să-l folosim în această campanie, trebuie să-i purtăm respect şi preţuire şi să ne rugăm Bunului Dumnezeu să-l odihnească în linişte şi pace! Faptul că astăzi, în PSD Vâlcea există o concurenţă arată foarte clar că PSD Vâlcea este un organism tânăr, nervos şi cu resurse. Cred că resursele trebuie să le folosim în lupta cu adversarii noştri politici şi nu între noi.
PSD Vâlcea are o istorie frumoasă cu oameni remarcabili lângă care am învăţat să fac politică. Nu ajung paginile acestui ziar însă, trebuie să îi pomenim aici pe senatorul Marin Stelian, deputaţii Axinte Gaspar, Gheorghe Vâlceanu, Traian Sabău, Dorin Chiriţă, Vasile Bleotu, Nicu Spiridon, Anton Miţaru, oameni care la momentul respectiv au marcat istoria acestui partid. PSD Vâlcea a avut doi preşedinţi remarcabili şi cred că domnul Iulian Comănescu merită cu prisosinţă titulatura de onoare pentru că este Preşedinte fondator al PSD Vâlcea, cu primarii săi, cu cei care de-a lungul timpului au făcut parte din conducerea partidului, preşedinţi de organizaţii, consilieri la toate nivelurile, PSD Vâlcea a contribuit la scrierea istoriei economice şi sociale a acestui judeţ. Nu m-am folosit şi nu mă voi folosi în campania internă de numele celor care au făcut istorie în acest partid pentru a obţine voturi şi fac asta din respect şi preţuire pentru activitatea şi memoria lor.
Consider că nici eu, nici Laurenţiu Coca nu avem nevoie de campanie internă după atâţia ani în PSD Vâlcea. Am învăţat foarte multe de la domnul Ion Cîlea pe care l-aţi pomenit în întrebare şi când a candidat prima oară pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, când nimeni nu-i dădea şanse, eu şi cu un grup de tineri am crezut în Ion Cîlea, care a şi câştigat ulterior preşedinţia Consiliului Judeţean, mulţumind de nenumărate ori tinerilor care i-au fost aproape. Semăna foarte mult la fizionomie cu bunicul meu de altfel, încă o coincidenţă ciudată este şi faptul că 10 ani a fost şeful C.A.P.-ului Nicolae Bălcescu iar eu am crescut în această comună.
Am trecut prin momente bune, dar şi prin momente grele alături de domnul Ion Cîlea însă niciodată nu îi voi folosi memoria pentru a-mi atinge vreun scop politic. În mod clar va fi extrem de greu însă, este o provocare pentru noi generaţia tânără să păstrăm ritmul lăsat de Iulian Comănescu şi apoi de Ion Cîlea. Sunt încrezător însă că împreună, în echipă, vom reuşi acest lucru.
• Rep.: Competiţia vă aduce în luptă cu senatorul Laurenţiu Coca – despre care se spune că ar fi un apropiat de-al lui Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta. Credeţi că acest lucru va putea fi un atu la vot?
• C.R.: Nu sunt în luptă cu senatorul Coca. Sper ca el să nu privească cu duşmănie această etapă din viaţa noastră politică. Nu cred că doi oameni respectabili cum sunt Ilie Sârbu şi Victor Ponta trebuie priviţi ca instrumente aducătoare de vot. Atuurile vin după cum am mai spus-o din activitatea în cadrul partidului şi vor fi apreciate de delagaţii la Conferinţă.
• Rep.: Cu ce noutăţi organizatorice şi ideologice vreţi să-i surprindeţi pe colegii dvs. pentru a vă da votul?
• C.R.: Aaa… Sunt câteva chestiuni importante pe care le voi propune iar una dintre ele este ca Biroul Permanent Judeţean să-şi desfăşoare întâlnirile lunare în câte o localitate a judeţului şi nu de fiecare dată la Râmnicu Vâlcea. Ideologic cred că transparenţa şi democraţia totală a luării deciziilor prin vot asupra persoanelor sau strategiilor este o chestiune care trebuie să ne preocupe.
Mai sunt multe dar o să le spun în conferinţă şi nu aş vrea să vă plictisesc pe dumneavoastră ca jurnalist ascultându-le de două ori.
• Rep.: Faptul că o parte a presei locale a transmis subliminal că Laurenţiu Coca ar fi făcut afaceri cu grupul infracţional condus de Mihăiţă Obreja zis Lăbuş, poate fi un handicap în aprecierea calităţilor lui morale?
• C.R.: Aoleu! Nu mă băgaţi în această discuţie! Nici nu vreau să aud! Eu l-am cunoscut pe Laurenţiu ca un om bun care a încercat ca şi mine să-şi construiască un viitor pentru el şi pentru familia lui… Nici nu vreau să aud!
Nu mă priveşte şi am credinţa şi speranţa că sunt simple zvonuri. Am discutat cu Laurenţiu pe această temă şi nu cred că l-a dus vreo dată capul la tot felul de prostii… Nu,nu,nu…îmi pare rău că mi-aţi pus această întrebare!
• Rep.: În cazul în care pierdeţi alegerile, ce-i transmiteţi învingătorului şi cum îl veţi sprijini în reorganizarea organizaţiei?
• C.R.: În cazul în care voi pierde alegerile… ceea ce nu cred, este ca în sport: felicitări învingătorilor şi succes în activitate! Restul vom mai vedea!
• Rep.: Pentru susţinătorii dvs., vă rugăm să-i informaţi cu care din meritoşii politicieni vâlceni social-democraţi veţi face echipă în conducerea organizaţiei?
• C.R.: PSD are în rândurile sale oameni extrem de valoroşi şi cred că delegaţii la Conferinţă vor avea de unde alege. Hai să nu stricăm surpriza şi să mă lăsaţi să mă ţin de cuvânt! Am spus la începutul anului că voi fi garantul democraţiei totale a votului secret atunci când vine vorba de persoane. Delegaţii la conferinţă vor alege secret în cabina de vot viitoarea echipă a PSD Vâlcea.
Până atunci îi aşteptăm cu mare drag, vineri, 7 august, la Complexul de Expoziţii şi Evenimente Sofianu de la Troianu la o conferinţă care va începe la orele 18:00 însă, sosirea delegaţilor va începe de la orele 17:00.
Lasă un comentariu