Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cine va conduce PNL Rm. Vâlcea?

– În pragul unor probabile alegeri parţiale la Primăria Râmnicului, PNL se confruntă cu o acută lipsă de oameni, de personalităţi. Organizaţia municipală a PNL Rm. Vâlcea nu are în acest moment un lider coordonator, iar numele care se vehiculează nu au priză la electorat.

Organizaţia municipală a PNL Rm. Vâlcea a rămas fără un lider coordonator, după ce primarul Emilian Frâncu a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie. Au trecut totuşi mai bine de două luni de zile de când s-a întâmplat acest lucru, iar liberalii nu au decis încă cine îi va lua locul lui Frâncu. Sigur, este vorba de interimat, pentru că alegerile la PNL municipal s-au amânat pe o perioadă nedeterminată. Cu toate acestea, nu este nimeni în acest moment care să coordoneze PNL Rm. Vâlcea. Dacă este să fim sinceri, la municipiu, liberalii duc lipsă, în acest moment, de personalităţi politice marcante, care să aibă notorietate şi să fie în stare să ducă o luptă electorală decentă, din care să iasă învingător. Realitatea crudă este că Emilian Frâncu, anul trecut, a fost aruncat în lupta pentru Primăria Râmnicului pentru că era singurul liberal ce se putea bate cot la cot cu pedeliştii, el fiind o figură cunoscută în tot judeţul. Acum însă, PNL Rm. Vâlcea suferă la capitolul imagine. Suferă pentru că are un primar interimar. Suferă pentru că nu are oameni valoroşi din punct de vedere electoral. Suferă pentru că nu ia atitudine. Suferă pentru că se complace în această situaţie. Singurele figuri de la municipiu care au ieşit la rampă după arestarea lui Frâncu au fost Liviu Boban, Eduard Vârlan sau Gheorghe Ioniţă, nume care nu reprezintă nimic pentru râmniceni în acest moment, pentru că ei nu s-au remarcat decât prin scandaluri şi piedici puse în Consiliul Local.

În pragul unor probabile alegeri parţiale la Primăria Râmnicului, PNL se confruntă cu o acută lipsă de oameni, de personalităţi. Pe acest fond, pesedistul Gigi Matei prinde aripi şi, chiar dacă ar candida independent, ar avea mari şanse să iasă învingător. În tot acest timp, vicepreşedintele PNL Vâlcea, Dan Niţu, a enumerat câţiva din colegii săi care ar putea candida, dar care nu vor. Cât despre conducerea organizaţiei municipale a PNL, senatorul susţine că parlamentarul Adrănel Cotescu ar urma să preia frâiele. „Nu s-a stabilit cine va coordona Organizaţia Municipală a PNL Rm. Vâlcea, dar probabil domnul Cotescu va prelua conducerea, împreună cu o echipă mult mai bună. Ştiu că o să fie implicat şi Bogdan Pistol şi Victor Giosan” – a spus Dan Niţu, vicepreşedinte PNL Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU