Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BUICAN se dă la PERSU fără bâtă: Vrea schimbarea vicelui de la Consiliul Judeţean

Co-preşedintele ACL Vâlcea, Cristian Buican, dă asigurări că, de acum încolo, şedinţele de Consiliu Judeţean vor fi mai interesante deoarece se poate crea o altă majoritate, iar preşedintele Cîlea şi PSD să fie prinşi în off-said.

„În Consiliul Judeţean Vâlcea, noul partid de dreapta are 16 consilieri judeţeni, PSD-ul are 12 consilieri judeţeni şi există un grup de trei independenţi (doi de la UNPR şi unul de la PPDD), dar şi doi foşti membri ai PPDD, care nu se ştie în care partide s-au înscris. În acest condiţii, Alianţa Creştin Liberală poate face o majoritate pe proiecte. ACL Vâlcea nu are o majoritate în Consiliul Judeţean, dar poate realiza o majoritate pe proiecte, în sensul că cei trei consilieri independenţi şi-au anunţat intenţia de a susţine proiectele în beneficiul judeţului şi a locuitorilor săi. De acum încolo, vom discuta cu consilierii independenţi astfel încât repartiţia fondurilor de către Consiliul Judeţean să nu mai fie făcută pe criterii politice, ci să fie respectate criteriile pe care noi le-am propus încă de acum doi ani şi pe care domnul preşedinte Ion Cîlea şi PSD-ul, în ansamblul său, nu le-a acceptat” – a comentat Buican.

De asemenea, Buican nu neglijează nici posibilitatea de a impune un alt vicepreşedinte la CJ Vâlcea, în locul lui Dumitru Persu. Dacă până acum, se clătina scaunul lui Pistol, acesta fiind la un pas să primească un elegant şut în dos, deja liberalii şi democraţii îşi freacă mâinile de bucurie şi fac calcule pentru schimbarea lui Persu.

„Din punct de vedere juridic, un viceprimar poate fi schimbat în cazul în care în consiliul local respectiv se schimbă majoritatea politică. Această procedură este valabilă şi în cazul unui vicepreşedinte al consiliului judeţean. Domnul Persu, de-a lungul anilor, s-a dovedit că este nociv pentru judeţul Vâlcea. Este persoana care a condus Consiliul Judeţean, de fapt. Domnul Cîlea a fost o marionetă, o păpuşă condusă de păpuşarul Persu, care îl scoate în faţă aruncându-i toate relele în cârcă” – a spus Buican, la finalul conferinţei de presă.