Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Vasile Bleotu şi-a dat demisia din Parlament

Deputatul de Drăgăşani, pesedistul Vasile Bleotu, şi-a dat demisia din Parlamentul României după ce a pierdut, definitiv şi irevocabil, procesul intentat de ANI la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vasile Bleotu se afla la al patrulea mandat de deputat, el fiind în acelaşi timp şi director la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Reamintim că în anul 2010, ANI a constatat că deputatul PSD Vasile Bleotu se află în incompatibilitate, deoarece pe lângă funcţia de parlamentar, el mai ocupă şi postul de director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDSB). Astfel, inspectorii de integritate au considerat că vâlceanul a încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, el deţinând, încă din anul 2007, simultan două funcţii publice şi încălcând dispoziţiile art. 81, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.