Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: S-a încheiat votul în Moldova! FĂRĂ EXIT POLL la ora 21.00

Vot istoric în republica Moldova, acolo unde se desfăşoară, în data de 30 noiembrie a.c. alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova. La alegeri participă 24 concurenţi electorali, dintre care 19 partide politice, 1 bloc electoral şi 4 candidaţi independenţi. Pentru a accede în Parlament, este necesară depăşirea următorului prag minim de reprezentare: pentru partide politice — 6%, pentru un bloc electoral din două partide — 9%, iar pentru un candidat independent — 2%. Alegerile vor fi declarate valabile dacă la ele vor participa mai mult de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Majoritatea celor care privesc cu interes ce se întâmplă în Moldova spun că moldovenii au de luat o decizie crucială: un viitor alături de UE, privind cu încredere către Vest, ori o reîntoarcere în braţele de oţel ale Rusiei lui Putin.

2,7 milioane de alegatori moldoveni sunt aşteptaţi la urne pentru a-i vota pe cei 101 membri ai parlamentului de la Chişinău.

Datele prezentate de Comisia Electorala Centrala de la Chişinău, citate de Unimedia, arată că la ora 18.30 51,2% dintre alegătorii moldoveni (1.429.778) şi-au exercitat dreptul de vot.

Moldovenii care trăiesc în România au la dispoziţie 11 secţii de votare organizate pe teritoriul ţării noastre. Până la ora 18.00, după cum a precizat Ambasadorul R. Moldova, Iurie Renita, votaseră 9.000 de cetăţeni moldoveni. Cei mai mulţi votanţi au fost înregistraţi la sediul ambasadei din Bucureşti, peste 2.300.