Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Frunda consideră că Uncle Sam ne priveste cu superioritate

Secretarul de stat adjunct al SUA, Victoria Nuland, care se ocupa de Europa de Est si Eurasia în diplomaţia americana, va vizita Bucurestiul pe 10-11 ianuarie, pentru a discuta despre cooperarea bilaterala si respectarea statului de drept in Romania. Această vizită a determinat anumite reacţii, absolut iresponsabile, la un înalt nivel în statul român. Este vorba despre declaraţiile consilierului premierului Ponta pe probleme juridice, de minoritati si relatii internationale, Gyorgy Frunda. Acesta a spus că simte o atitudine de superioritate din partea SUA, referindu-se la anuntul vizitei secretarului de stat adjunct american in Romania, Victoria Nuland, care spune ca vine la Bucuresti pentru a discuta despre functionarea statului de drept.

„Mi se pare putin cu un aer de superioritate, ca si cum ar vorbi dirigintele cu elevii. E normal, traim intr-o lumea globalizata, facem parte din sisteme strategice de aparare, dar ce ar fi daca spunem ca am merge noi in SUA sa verificam situatia condamnarilor la moarte, care contravine tuturor conventiilor internationale sau ca mergem sa verificam decizia Parlamentului (adunarii statale-n.red) din Colorado, de la 1 ianuarie, de a admite marijuana” – susţine Frunda. El a mai adaugat ca „Romania nu e colonie” si ca refuza sa creada ca Nuland vine in inspectie.

„Vizita nu e asa intempestiva cum a fost prezentata de presa din tara noastra. Aceste vizite sunt planuite, se poarta dialoguri intre ministerele de Externe, se stabileste un program, se stabilesc niste scopuri, se negociaza si pe urma se vine aici. Nu e Romania o colonie si refuz aceasta idee, ca vine sa inspecteze in Romania nivelul sau stadiul drepturilor omului, statului de drept si a democratiei.