Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

AVIZ PENTRU BUICAN! Avertisment de la ambasadorul SUA în România: Politicienii să nu se mai amestece în administrarea companiilor de stat

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a ţinut un discurs, prin care atrăgea atenţia politicienilor români de a nu se mai amesteca în administrarea companiilor de stat în scopul obţinerii de beneficii politice. Ambasadorul a vorbit în cadrul conferinţei „The Case for Investing in Romania”, organizată de Camera de Comerț Americană în România (AmCham România).

Discursul său ne-a dus cu gândul la ceea ce se întâmplă în acest moment la CET Govora, unde liberalii din Consiliul Judeţean, sub atenta supraveghere a deputatului Cristian Buican, au desfiinţat Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă, înfiinţând un nou Consiliu de Supraveghere, format în mare parte din membri liberali sau apropiaţi de-ai liberalilor din Vâlcea.

„În anul 2016 vor avea loc două serii de alegeri. Acesta ar putea fi și un an hotărâtor pentru România. Fac apel la liderii români să dea un exemplu pentru viitor: să lase la o parte preocupările politice pe termen scurt și să se concentreze asupra binelui țării pe termen lung în adoptarea de legislație nouă sau revizuirea legislației existente; să înceteze să se amestece în administrarea companiilor de stat în scopul obținerii de beneficii politice și să le permită acestora să își desfășoare activitatea în conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel încât toți românii să se bucure de efectele benefice”, a afirmat ambasadorul SUA, citat de agerpres.